Volvo C40 er en elektrisk crossover

Volvo har sat et seriøst mål i forhold til elbiler, præcis som svenskerne har et seriøst mål omkring ingen dødsulykker med en Volvo involveret: i 2025 skal 50 procent af de solgte Volvo på verdensplan være fuldelektriske, og resten skal være hybrider med eller uden ekstern opladningsmulighed.

Mens XC40 Recharge er den første elbil fra Volvo, og den 408 hk stærke crossover så småt er ved at nå det danske marked, så er den nye C40 Recharge den første model fra Volvo, som er udviklet fra bunden som ren elbil. Den kommer, med andre ord, ikke med forbrændingsmotor – heller ikke som PHEV.

C40 Recharge står på samme platform som bl.a. XC40, og svenskerne har da heller ikke gjort forsøg på at udviske slægtskabet. C40 Recharge er en XC40 klædt ud i et lidt friskere coupé-design, og mens bilen set forfra er svær at skelne fra XC40, bliver det tydeligt fra siden – men mest af alt bagfra – at det er en selvstændig model. Med lidt fantasi kan man genkende den gamle Volvo 340/360 i designet. Vi har god fantasi, så vi kan godt se det.

https://www.biler.nu/xc40-recharge-den-helt-elektriske-volvo/

Interiøret er en let opdateret version af XC40-interiøret. Som XC40 Recharge har C40 Recharge Android-/Google-baseret infotainmentsystem, som afløser Volvos eget Sensus-system, som svenskerne har brugt siden XC90 blev fornyet i 2015.

Volvo nævner intet omkring motorydelsen i C40, men de oplyser, at den får to elektriske motorer. En motor til bagakslen, en motor til forakslen. At den skulle have omtrent den samme mængde hestekræfter som XC40 Recharge, altså 408 hk, er nok ikke helt skudt ved siden af.

Med et batteri med en kapacitet på 78 Kwh får C40 Recharge en WLTP-rækkevidde på cirka 420 kilometer.

Flere fuldelektriske modeller fra Volvo bliver introduceret i de kommende år, bl.a. en ny udgave af XC90.

https://www.biler.nu/polestar-kommer-til-danmark-i-2021/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.