Volvo C40 er en elektrisk crossover

Volvo har sat et seriøst mål i forhold til elbiler, præcis som svenskerne har et seriøst mål omkring ingen dødsulykker med en Volvo involveret: i 2025 skal 50 procent af de solgte Volvo på verdensplan være fuldelektriske, og resten skal være hybrider med eller uden ekstern opladningsmulighed.

Mens XC40 Recharge er den første elbil fra Volvo, og den 408 hk stærke crossover så småt er ved at nå det danske marked, så er den nye C40 Recharge den første model fra Volvo, som er udviklet fra bunden som ren elbil. Den kommer, med andre ord, ikke med forbrændingsmotor – heller ikke som PHEV.

C40 Recharge står på samme platform som bl.a. XC40, og svenskerne har da heller ikke gjort forsøg på at udviske slægtskabet. C40 Recharge er en XC40 klædt ud i et lidt friskere coupé-design, og mens bilen set forfra er svær at skelne fra XC40, bliver det tydeligt fra siden – men mest af alt bagfra – at det er en selvstændig model. Med lidt fantasi kan man genkende den gamle Volvo 340/360 i designet. Vi har god fantasi, så vi kan godt se det.

https://www.biler.nu/xc40-recharge-den-helt-elektriske-volvo/

Interiøret er en let opdateret version af XC40-interiøret. Som XC40 Recharge har C40 Recharge Android-/Google-baseret infotainmentsystem, som afløser Volvos eget Sensus-system, som svenskerne har brugt siden XC90 blev fornyet i 2015.

Volvo nævner intet omkring motorydelsen i C40, men de oplyser, at den får to elektriske motorer. En motor til bagakslen, en motor til forakslen. At den skulle have omtrent den samme mængde hestekræfter som XC40 Recharge, altså 408 hk, er nok ikke helt skudt ved siden af.

Med et batteri med en kapacitet på 78 Kwh får C40 Recharge en WLTP-rækkevidde på cirka 420 kilometer.

Flere fuldelektriske modeller fra Volvo bliver introduceret i de kommende år, bl.a. en ny udgave af XC90.

https://www.biler.nu/polestar-kommer-til-danmark-i-2021/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin