Hyundai i overhalingsbanen med elbilen Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 ligner en konceptbil, som endnu har et par år i hænderne på designerne, før den er klar til markedsstart. Men Ioniq 5 er klar til produktion, og den nye elbil kommer til Danmark allerede i sommeren 2021 – og det med en ydelse på op til over 300 hk, mulighed for firehjulstræk og et af de første spændingssystemer på markedet med 800-volt.

Ioniq 5 kører på den nye E-GMP-platform, som også skal bruges hos søsterfirmaet Kia. I den nye Hyundai er det ensbetydende med ekstremt hurtig opladning – ladehastighed op til 350 kW og fra 10-80 procent på batteriet på 18 minutter. Hyundai lover, at der kan lades strøm på batteriet til 100 kilometer på 5 minutter.

Batteriet kommer i to størrelser. Standardbatteriet har en kapacitet på 58 kWh, mens et større batteri kommer med en kapacitet på 72,6 kWh. Begge batteristørrelser fås i udgaver med enten baghjulstræk eller firehjulstræk.

Med baghjulstræk kommer Ioniq 5 med 58 kWh med en motor bagi, som yder 170 hk. Med firehjulstræk er ydelsen 235 hk med en motor foran og en motor bagi.

Med 72,6 kWh-batteri og baghjulstræk yder Ioniq 5 i 218 hk, mens versionen med firehjulstræk (og to elmotorer) er markant stærkere med 306 hk. 0-100 km/t for den 306 hk stærke version er 5,2 sekunder.

Rækkevidden oplyser Hyundai som op til 470-480 kilometer, som vil gælde for den baghjulstrukne udgave med det store batteri – for de øvrige udgaver har koreanerne endnu ikke udsendt tal.

Ioniq 5 kan trække op til 1.600 kilo på krogen – et højere tal end for langt de fleste elbiler på markedet i dag.

https://www.biler.nu/vild-transformation-af-hyundai-tucson/

Et luftigt luksusinteriør i genanvendte materialer

Med en længde på 464 cm er den nye Ioniq 5 en forholdsvis stor hatchback-crossover, og med en akselafstand på hele 3 meter vil der være rigtig gode pladsforhold i kabinen. Bagsæderne kan reguleres i bl.a. længderetningen, og forsæderne har en hvilestilling.

Bagagerummet er med mellem 531-1.591 liter svarende til det, man finder i en stationcar i Golf-klassen.

Det lyse interiør er lavet med udbredt brug af genbrugsmaterialer, bl.a. genanvendt garn og plast, og vælger man læder, er det behandlet på en miljøvenlig måde.

Førerpladsen domineres af to store skærme på hver 12″ – den ene som infotainmentskærm, den anden som digital instrumentering. Et stort head-up-display i forruden kan enten vise oplysningerne traditionelt eller som augmented reality.

Infotainmentsystemet kommer med et nyt designtema i forhold til andre Hyundai-modeller (Jong-e Graphic User Interface – GUI), og sidespejlene er erstattet af et kamerasystem, som det kendes fra Audi E-Tron og Honda E (muligvis ikke standard).

https://www.biler.nu/hvad-virker-hvad-virker-ikke-hyundai-i20-10-t-gdi-dct-essential/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.