Guldkalven generation tre – ny Nissan Qashqai

Stjernen hos Nissan, og på alle måder den vigtigste model for mærket i hele Europa og i Danmark, er Qashqai. Ingen crossover eller SUV er mere populær på det danske marked end Qashqai – anden generation af den japanske model (produceret i Sunderland, England) har været en næsten ekstrem succes for Nissan i Danmark, ofte med modellen som den bedst sælgende bil på markedet.

Den nye Qashqai, generation tre, er derfor mere end bare vigtig. Den er bærende for, at Nissan har det godt i Europa. Den nye Qashqai kommer på markedet til sommer, og den kommer med masser af nyheder – lige fra en helt ny platform over mere plads til digital instrumentering og mild-hybrid-motorer.

Benzinmotorer med 138 og 156 hk – og den særlige e-Power med 187 hk

Qashqai er den første model i Europa i hele Nissan-Renault-alliancen (som også inkluderer Dacia, Mitsubishi og Lada) til at køre på en ny platform for kompakte modeller: CMF-C. Den nye platform vil forhøje komfort og køreglæde lover Nissan, og den giver mulighed for 20″ hjul. Men vigtigere endnu, så er pladsforholdene forbedret, selv om Qashqai ikke er meget større end før. Den har en akselafstand 2 cm længere, og i den samlede længde er den vokset 3,5 cm. Qashqai-karrosseriet alene vejer 60 kilo mindre end før.

Nissan nævner ingen dieselmotorer for den nye Qashqai, og det er sandsynligt, at benzinmotorer bliver eneste mulighed fremover. Med benzin kommer så til gengæld tre forskellige styrker, mulighed for automatgear (CVT) og valget mellem forhjulstræk og firehjulstræk.

Alle motorer har nu en form for elektrificering. Den allerede kendte 1,3-liters motor er kraftigt opgraderet, og den kommer nu med enten 138 eller 156 hk. Mild-hybrid-teknologi, som med et batteri opsamler bremseenergi, som understøtter motoren i forbindelse med bl.a. coasting og start-stop. Firehjulstræk er en mulighed i forbindelse med 156’eren med automatgear.

Den mest spændende nyhed for motorprogrammet er dog den nye e-Power-version. Det er ingen fuldelektrisk Qashqai, men i stedet en udgave som primært drives af en elmotor med 187 hk. Elmotoren fodres af et batteri, som får sine kræfter fra en benzinmotor på 1,5 liter med 154 hk. Denne benzinmotor fungerer udelukkende som en form for generator, som laver strøm til batteriet og dermed elmotoren. Det er altid elmotoren, der driver bilen fremad, og benzinmotoren kan dermed altid køre med optimale omdrejninger – en metode som, delvist, også bruges i Honda Jazz Hybrid.

Nyt og lækkert interiør

Den gamle Qashqai havde et forældet interiør uden de store højdepunkter, og Nissan tager da også hævn med kabinen i den nye. Materialekvaliteten skulle være hævet markant, og der er selvfølgelig et nyt infotainmentsystem. Men der er også endelig fulddigital instrumentering (12,3″), og som en af de eneste i klassen fås Qadsqai nu med et stort head-up-display direkte vist i forruden – med en “skærm” på 10,8″.

Qashqai fås med adaptive LED-forlygter, et stærkt udvidet arsenal af aktivt sikkerhedsudstyr, bl.a. med ProPilot-køreassistance, hvor blind vinkel-systemet samarbejder med den adaptive fartpilot. Den adaptive fartpilot tager nu også højde for bl.a. rundkørsler og sving, så farten automatisk sænkes.

Som en af de første biler i Danmark kommer den nye Qashqai med en central-airbag, som udløses mellem de to forsæder for at undgå, at de to i forsæderne rammer hinanden i tilfælde af kollision.

https://www.biler.nu/seat-tarraco-som-plug-in-hybrid-fra-374-990-kr/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.