De første tegn på ny Skoda Fabia

Der har været forbavsende stille omkring den nye Skoda Fabia, når man tænker på, hvor meget det tjekkiske mærke normalt kaster om sig med teaser-billeder og information op til en ny bils premiere.

Nu viser en forsmag på den helt nye udgave af minibilen fra Skoda den i profil – indhyllet i røg og dækket af mørket. Så flere og mere afslørende billeder kan nå at komme, før den nye Fabia, fjerde generation siden første model i 1999, får premiere i foråret.

Den nye Fabia bliver en efternøler i den forstand, at det er længe siden de andre minibiler i VW-koncernen (Audi A1 Sportback i 2018, Seat Ibiza og VW Polo i 2017) skiftede til MQB-A0-platformen, som er en aflægger til mindre bilmodeller af MQB-platformen som bruges til Octavia. MQB-A0 bruges, hos Skoda, allerede til Scala og Kamiq.

https://www.biler.nu/skoda-octavia-er-stadig-perfekt-til-familien-danmark/

(Endnu) bedre plads og flere muligheder

Fabia har siden introduktionen af første version i 1999 været kendt for praktiske egenskaber, stabile køreegenskaber og høj værdi for pengene. En styrke for minibilen har især været, at den siden starten har fandtes som stationcar – perfekt for en dansk familie med mindre børn og et stramt budget.

Om den fjerde generation også kommer som stationcar, det melder Skoda endnu intet om, men i så fald vil den være miniklassens eneste stationcar – alle andre mærker, fx Peugeot, Renault og Seat, har ladet de små stationcars udgå og ladet crossover-modeller tage over.

Med MQB-A0-platformen ved vi, at den nye Fabia på alle måder bliver mere moderne. Den bliver bredere, for endnu bedre pladsforhold, og den får nye sikkerhedssystemer, nyt infotainmentsystem med mulighed for trådløst Apple CarPlay/Android Auto og flere af de praktiske Simply Clever-detaljer, som Skoda er kendt for. Det er detaljer som fx paraplyholder i dørene, kombineret isskraber/dækmønstermåler indbygget i tankdækslet og smarte adskillelsesløsninger til bagagerummet.

Mens design, køreegenskaber, komfort – det meste ved Fabia – vil blive udsat for en tiltrængt opgradering, så vil motorerne i de fleste tilfælde være gamle kendinge, som de blev indført med faceliftet af den nuværende generation; trecylindrede benzinmotorer på 1 liter med omkring 95 og 110 hk, mens dieselmotoren muligvis falder helt ud. Det er sandsynligt, at vi kommer til at se Fabia med den firecylindrede benzinmotor på 1,5 liter med 150 hk – og måske, men indtil videre en fantasi, er en RS-version med omtrent 200 hk.

https://www.biler.nu/den-opladelige-skoda-octavia-iv-fra-299-995-kr/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...

Læs også: