Den mest attraktive Audi nogensinde er elektrisk

Audi har med E-Tron fået fat i mange danske kunder, som har ønsket at skifte til en luksuriøs SUV, som kører 100 procent på el. Men ikke alle vil have en SUV, og elektrificeringen tager nu for alvor fart hos mærket med de fire ringe – med den nye E-Tron GT. En smuk, lav og dynamisk grand tourer. Den store bil er med 499 cm i længden tæt på Audi A7 Sportback, men er lavere.

E-Tron GT er udviklet på samme platform som Porsche Taycan (SUV’en E-Tron er en anden konstruktion), og som sin søstermodel fra sportsvognsmærket er E-Tron GT udstyret med topmoderne batteriteknologi, som er placeret lavt og fladt i bilen. Batteriet har en kapacitet på 93 kWh, hvoraf 85 kWh er tilgængelige til opladning. Batteriteknologi med 800 Volt kan lades med helt op til 270 kW, mens VW ID.4 eksempelvis kan lade med maksimalt 125 kW – det giver en opladning til 80 procent af det store batteri på under 30 minutter.

https://www.biler.nu/audi-q3-som-phev-med-245-hk-fra-379-988-kr/

Og rækkevidden? E-Tron GT kommer fra start som almindelig version med firehjulstræk med to el-motorer med en ydelse på 476 hk/630 Nm – og den har en rækkevidde på 479 kilometer. Men Audi har også en langt stærkere RS-variant på programmet fra start: RS E-Tron GT med 598 hk, som ved kortvarigt overboost kan blive op til 646 hk. Rækkevidden er i RS’eren 465 kilometer.

Versionen med 476 hk, E-Tron GT Quattro, har en topfart på 245 km/t, mens RS E-Tron GT klarer 250 km/t – og ikke mindst rammer den de første 100 km/t efter bare 3,3 sekunder.

Interiøret er typisk for Audi med touchscreen og stor digital instrumentering, men i forhold til fx A6 og Q7 har førerpladsen en markant mere sportslig fremtoning. Men Audi er tydeligvis på tilbagetog når det kommer til at køre klima mv. på en separat touchscreen under infotainmentsystemet – i E-Tron GT er der kun en touchscreen og helt regulær klimabetjening.

Alle E-Tron GT vil komme med adaptiv affjedring og spærredifferentiale ved bagakslen, og RS-udgaven vil have luftaffjedring som standard. Tidspunkt for den danske introduktion er lagt til 18. maj, men E-Tron GT kan allerede nu bestilles.

E-Tron GT Quattro fås fra 929.990 kr., og RS E-Tron GT fås fra 1.419.990 kr.

https://www.biler.nu/udsigt-til-flere-fede-audier-paa-el/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.