Ny stjerne fra DS – den nye DS 4

Savoir-faire – fransk overlegenhed og elegance i et enkelt ord. Det franske udtryk kan bedst oversættes med at være omstillingsparat og klar på at reagere villigt på en hver situation. Og med den nye DS 4 er DS Automobiles, et af luksusmærkerne i Stellantis-koncernen (PSA/Fiat-Chrysler), opsat på at lokke kunderne fra mærker som Audi og Volvo kunderne med en helt ny kompakt bilmodel.

DS byder i forvejen på den lille DS 3 Crossback og den mellemstore DS 7 Crossback, og over de to crossovers er sedanen DS 9 også på vej til Danmark. Den nye DS 4 kommer uden den blødhed i designet, som kendetegner de øvrige DS-modeller, og den vil skille sig ud fra mange andre biler med smukke proportioner og masser af karakter.

Forlygterne er tynde og proppet med den nyeste matrix-LED-teknologi, og LED-kørelysene er store og i en form, DS ikke tidligere har leget med. DS 4 er med en længde på 440 cm større end biler som Audi A3 Sportback og Mercedes-Benz A-Klasse, som vi formoder, den franske model skal konkurrere med, og dens karrosserilængde får den til, på fotos og video i hvert fald, til at se større ud end fx Audi’en.

DS 4 kommer i udgaverne DS 4, DS 4 Performance Line og DS 4 Cross – en standardmodel, en mere sportsligt orienteret variant og en crossover-inspireret model.

https://www.biler.nu/ds-9-er-den-franske-statslimousine-aargang-2020/

Smukke materialer – og skjulte luftdyser

Også indendøre skiller den nye DS 4 sig ud – fra konkurrenterne, men også igen fra de øvrige DS-modeller. Et elegant design med mindre “påtrængende” design end i fx DS 3 Crossback, men også ny teknologi som stort head-up-display i forruden, et nyt infotainmentsystem – DS Iris System – med 10″ touchscreen og en lille touchscreen (5″) – DS Smart Touch – foran den lille gearvælger, som reagerer allerede inden fingrene sættes på skærmen.

Luftdyserne er helt skjult i instrumentbordet, som giver et stilrent interiør, men de lader sig stadig lukke og justere manuelt.

Nattesyn (night vision), sikkerhedsteknologi som gør DS 4 semi-selvkørende og DS Active Scan, et kamerabaseret system som scanner vejen og indstiller den adaptive affjedring automatisk efter bl.a. vejbump og huller i vejen, er med til at gøre DS 4 til en teknologisk pakket model.

“Hovednavnet” i DS 4-modelprogrammet vil være E-Tense-versionen, plug-in-hybriden. Den kommer med en 1,6-liters benzinmotor med 180 hk og en elektrisk motor med 110 hk, som giver en systemydelse på 225 hk (samme drivlinje som i bl.a. Peugeot 3008 Hybrid), og rækkevidden på en opladning vil ligge på over 50 kilometer.

Men DS 4-modellerne vil også komme med traditionelle motoriseringer: Benzinmotorer med 130, 180 og 225 hk og en dieselmotor med 130 hk. Ingen DS 4-version kommer med manuel gearkasse (en stor gearvælger ville næppe passe med den lille touchscreen) – alle har 8-trins automatgearkasse.

De nye DS 4-modeller ventes til Danmark senere i 2021. De nuværende DS-modeller på det danske marked, DS 3 Crossback og DS 7 Crossback starter ved henholdsvis 230.000 kr. og 385.000 kr. (den fuldelektriske DS 3 Crossback E-Tense fra 290.000 kr., plug-in-hybriden DS 7 Crossback E-Tense fra 399.990 kr.).

https://www.biler.nu/kun-for-frankofile/

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne