Mini med meget mere

En Mini er ingen billig bil, men hvad den ikke har i pris, har den i charme, charme og atter charme. Og køreegenskaber, der kan få et smil frem. Det var i 2020 nok til at få 1.308 danskere til at trille af sted i en ny Mini hatchback (tre eller fem døre) eller cabriolet, en pæn stigning fra de 914 danskere, som kørte af sted i 2019.

Nu lægger briterne op til endnu bedre salgstal. Passende som markering for 20 års jubilæet for den “Nye Mini” får den lille charmør et omfattende facelift (det andet siden premieren i 2013), som omfatter modellerne hatchback, hatchback med fem døre og cabriolet – og den fuldelektriske Cooper SE.

Det første vi lægger mærke til er den nye front og de nye farver. Den brede grill, som før omsluttede de øverste luftindtag, går nu hele vejen ned til bunden af kofangeren og kommer med et indlæg i karrosserifarven. Den ser lidt mere bister ud, den lille Mini, men ikke desto mindre friskere – som også kun kan siges om, at LED-forlygter nu er standard på alle versioner (det samme gælder Union Jack-baglygterne med LED). Den gule cabriolet kommer i farven Zesty Yellow, den grå hatchback i Rooftop Grey og den blå hatchback i Island Blue – nye farver, som man kun kan blive glad i låget af.

En ny maleteknik giver mulighed for at få taget malet i en multi-tone-lakering, hvor tre farver males på med kort interval, så en unik farvekombination skabes på hver eneste bil med det flerfarvede tag.

Den elektriske Cooper SE havde før en mere glat og afrundet grill, som gjorde den nem at skelne fra de andre Mini-versioner, men den er nu udstyret med en grill, som ser ud næsten som på resten af familien.

https://www.biler.nu/bmw-128ti-gaar-efter-vw-golf-gti/

Større infotainmentskærm og digital instrumentering

Det er helt tydeligt, alene fra de første billeder af den faceliftede Mini, at kabinen har fået en større omgang med opdateret design og bedre materialekvalitet. Et nyt sportsrat og mulighed for elektronisk p-bremse er det også blevet til, men vigtigst af alt er faceliftet et farvel til det klassiske runde speedometer lige over rattet: Nu er digital instrumentering, som tidligere kun den elektriske Mini havde, en mulighed – men dog ikke standard. En skærm på 5″ tager over efter det klassiske instrument.

Hvad der til gengæld er standard, er et nyt og større infotainmentsystem med 8,8″ touchscreen. Det nye system med forbedret menustruktur kan stadig styres på den lille “pult” mellem forsæderne med drejehjul og genvejsknapper til bl.a. telefon og navigation.

Opdaterede sikkerhedssystemer, bl.a. aktivt sporskiftesystem og adaptiv fartpilot med stop & go-funktion (slår ikke fra, når man holder i et kryds eller i en kø og venter), er tilføjet, og en ny udstyrsstruktur med pakker og udstyr skræddersyet til det danske marked – baseret på efterspørgsel – skal gøre det nemmere at overskue udvalget og købsprocessen.

Mini’erne har de samme motorer med sig efter faceliftet, blot opdateret til den seneste udstødningsnorm. Det påvirker bl.a. ydelsen i Cooper S-versionen med 2-liters motor, som allerede før faceliftet gik fra 192 til 178 hk. Den trecylindrede 1,5’er fås fortsat i One med 102 hk og i Cooper med 136 hk, mens topmodellen John Cooper Works har 231 hk (en Mini One First med 75 hk findes også, men den kommer næppe til Danmark).

De faceliftede Mini-modeller er allerede hos de danske forhandlere i marts måned – priser og ny udstyrsstruktur er endnu ikke på plads.

https://www.biler.nu/virker-virker-ikke-mini-countryman-cooper-s-e/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.