Kia på en ny måde

For forbrugerne og bilentusiasterne er det egentlig bare støj, når en bilproducent melder ud om store forandringer – og en ny strategi. Vi vil bare vide, hvad det helt præcist kommer til at betyde for os. Kommer bilerne til at se anderledes ud, og hvornår sker der noget?

En bilproducent uden en strategi for mobilitet, selvkørende biler og produktion med fokus på miljø og bæredygtighed virker i dag gammeldags og langsom. Derfor har mærker som Ford, Volkswagen og Peugeot brugt store ressourcer på at fortælle, at de er rustet til en fremtid, som indebærer meget andet end bare at producere og sælge biler. Hele industrien er under forandring – og under pres.

I dag træder Kia ind på scenen med sit oplæg, og det koreanske mærke går et stykke længere end de fleste bilmærker. Der er noget at forholde sig til for forbrugerne. Der er, med andre ord, noget kød på.

https://www.biler.nu/kia-sorento-plug-in-hybrid-er-135-000-kr-billigere/

Det hele starter med et nyt logo

For at markere det, Kia kalder transformationen, starter det hele med noget meget tydeligt. Et nyt logo. Det ovale logo med de tre bevingede bogstaver er officielt fortid. Det nye logo er KIA uden ramme, skrevet med moderne simpel og genkendelig skrift. Det kommer til at sidde på alle nye biler i forbindelse med modelårsskift, facelift og helt nye modeller.

Kia som koncern dropper også det hidtidige navn, Kia Motors, og bliver til Kia. Slut med fyldord, og et ord som motors (motorer) virker da også meget snævert her i 2021. Et nyt motto – Movement that Inspires introduceres også.

Og mens mobilitet og fokus på forbrugernes samlede oplevelse og samlede liv, ikke bare at køre fra A til B, er en altoverskyggende del af den nye Kia-strategi, som man med tiden vil kunne mærke på alt fra reklamer over modeller til oplevelsen på værkstedet, så er netop nye model den mest håndgribelige ting.

Det nye logo vil allerede i løbet af de kommende måneder (1. kvartal) blive monteret på en helt ny model. Den nye bilmodel bliver første håndgribelige tegn på en intensiveret elbilindsats, som Kia er godt rustet til at få succes med. Få traditionelle bilproducenter har elektrificeret så hurtigt som Kia (og koncernpartneren Hyundai), og fra nu af kommer det til at gå hurtigt.

Den første helt nye bilmodel, som altså ikke afløser en eksisterende model, bliver også den første dedikerede elbil fra Kia (mens e-Soul på vores breddegrader kun fås som elbil, findes den andre steder i verden som benzinbil). Der bliver tale om den første elbil i en helt ny serie, som er navngivet EV + et tal fra 1 til 9, fx EV5. Der er dermed potentiale for mindst ni elbiler fra Kia, og den første ser vi altså om kort tid. Både en dynamisk crossover, en minibil, en sedan og en større SUV ved vi, er på vej.

Med øget fokus på delebiler og mobilitet i en ny tid vil Kia også introducere biler, som er dedikeret til fx førerløs kørsel i byerne på forskellig vis.

Forhandlerne skal tage sig sammen

I en spørgerunde for udvalgte medier fra hele verden, som vi netop har været med til, er fokus hos Kia klart på den samlede oplevelse, kundernes ønsker og bæredygtig mobilitet og produktion. Det er ikke nok til at overraske nogen.

Men undervejs siger den globalt ansvarlige for brand og marketing, Artur Martins, meget direkte, at kunderne har en dårlig oplevelse ude hos forhandlerne. Og bilen, for de som køber den, bruger flere penge på en ny bil end så meget andet, så Kia rette op på oplevelsen hos forhandleren. Lige fra man melder sig som interesseret videre over køb, service og værkstedsbesøg til bilen skal sælges igen.

Der vil gå en rum tid, før der bliver nogen forskel at mærke, om det så er i modelprogrammet eller i forhandleroplevelsen. Noget der vil kunne mærkes her i 2021, udover den første medlem af den nye elbils-familie, er en helt ny udgave af Sportage, som har premiere i andet halvår.

https://www.biler.nu/faceliftet-kia-stonic-185-000-kr-for-alt-hvad-man-skal-bruge/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.