Hyundai Kona N bliver vild og voldsom

Om kort tid begynder salget af den faceliftede Hyundai Kona i Danmark, og hvad faceliftet betyder for den lille crossover fra Sydkorea kan du læse alt om ved at klikke på linket længere nede – for denne nyhed handler om en helt, helt anden Kona end den, forhandlerne er ved at få ud i butikkerne.

Kona N. N for kræfter Nok, N for Når det skal gå stærkt og N for Noget vildt. Indtil videre har det kun været gætterier, men det er nu officielt, at den vilde topversion af Kona bliver endnu vildere, end vi havde forestillet os. Sammen med billederne af prototypen, på et af billederne i selskab med i20 N og i30 N, oplyser Hyundai om, hvad der ligger i motorrummet – som gør Kona N så vild.

https://www.biler.nu/pas-paa-fiesta-st-i20-n-er-landet/

Det var nærliggende at tro, at Kona N ville få 1,6-liters turbomotoren fra den nye i20 N med 204 hk. Det gør den ikke. Den får 2-liters turbomotoren fra den større i30 N, og dermed er der lagt op til langt flere hestekræfter.

Hyundai oplyser imidlertid ikke om motorens ydelse, kun at motoren følges ad med den samme 8-trins aut. dobbeltkoblingsgearkasse (vådkobling), som man kan få til den faceliftede i30 N. Men enkelte udenlandske medier har kørt prototypen, og de afslører, at Kona N får 280 hk og et drejningsmoment på hele 392 Nm. Til sammenligning har den nye Ford Puma ST en 1,5-liters motor med 200 hk og 320 Nm.

Som Puma ST sender Kona N kræfterne til forhjulene. Forhjulene? Ja, selv om Kona findes med firehjulstræk, så har ingeniørerne valgt at satse på lavere vægt og en medstyrende bagaksel – plus launch control. Samme opskrift fungerer så fremragende i i30 N, så vi har tiltro til, at Kona N kan overføre de mange kræfter til underlaget uden problemer.

Vi forventer, at billederne af den færdige Kona N, og yderligere detaljer, frigives i løbet af få uger.

https://www.biler.nu/hyundai-giver-kona-omfattende-facelift/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.