Hyundai Kona N bliver vild og voldsom

Om kort tid begynder salget af den faceliftede Hyundai Kona i Danmark, og hvad faceliftet betyder for den lille crossover fra Sydkorea kan du læse alt om ved at klikke på linket længere nede – for denne nyhed handler om en helt, helt anden Kona end den, forhandlerne er ved at få ud i butikkerne.

Kona N. N for kræfter Nok, N for Når det skal gå stærkt og N for Noget vildt. Indtil videre har det kun været gætterier, men det er nu officielt, at den vilde topversion af Kona bliver endnu vildere, end vi havde forestillet os. Sammen med billederne af prototypen, på et af billederne i selskab med i20 N og i30 N, oplyser Hyundai om, hvad der ligger i motorrummet – som gør Kona N så vild.

https://www.biler.nu/pas-paa-fiesta-st-i20-n-er-landet/

Det var nærliggende at tro, at Kona N ville få 1,6-liters turbomotoren fra den nye i20 N med 204 hk. Det gør den ikke. Den får 2-liters turbomotoren fra den større i30 N, og dermed er der lagt op til langt flere hestekræfter.

Hyundai oplyser imidlertid ikke om motorens ydelse, kun at motoren følges ad med den samme 8-trins aut. dobbeltkoblingsgearkasse (vådkobling), som man kan få til den faceliftede i30 N. Men enkelte udenlandske medier har kørt prototypen, og de afslører, at Kona N får 280 hk og et drejningsmoment på hele 392 Nm. Til sammenligning har den nye Ford Puma ST en 1,5-liters motor med 200 hk og 320 Nm.

Som Puma ST sender Kona N kræfterne til forhjulene. Forhjulene? Ja, selv om Kona findes med firehjulstræk, så har ingeniørerne valgt at satse på lavere vægt og en medstyrende bagaksel – plus launch control. Samme opskrift fungerer så fremragende i i30 N, så vi har tiltro til, at Kona N kan overføre de mange kræfter til underlaget uden problemer.

Vi forventer, at billederne af den færdige Kona N, og yderligere detaljer, frigives i løbet af få uger.

https://www.biler.nu/hyundai-giver-kona-omfattende-facelift/

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne