Elektrisk rekordsætter: Den nye Porsche Taycan Turbo GT

Den nye Porsche Taycan Turbo GT er ikke blot den mest kraftfulde serieproducerede Porsche nogensinde. Den har også sat nye rekorder som den hurtigste elektriske gadebil på ikoniske racerbaner.

Selvom den endnu ikke er landet på markedet, har den allerede slået rekorder. Den nye Porsche Taycan Turbo GT med Weissach-pakke satte den 23. februar – med Porsches egen udviklingskører, Lars Kern, i førersædet – en omgangstid på 1:27,87 minutter på Laguna Seca i Californien, hvilket straks gav den titlen som den hurtigste elektriske gadebil nogensinde på den amerikanske racerbane.

Ikke lang tid før denne præstation satte en forserieudgave af samme model en ny rekord på Nürburgring Nordschleife – også med Lars Kern bag rattet – ved officielt at klokke en omgang på blot 7:07,55 minutter. Denne omgangstid er hele 26 sekunder hurtigere end den hidtidige rekordomgang, som udviklingskøreren præsterede i en Taycan Turbo S i 2022 – og slår dermed ikke blot den eksisterende rekord for serieproducerede elektriske biler på den tyske racerbane. Den nye Porsche Taycan Turbo GT er nemlig nu den hurtigste firedørs bil på Nürburgring nogensinde.

“De to nye rekorder på Laguna Seca og Nürburgring Nordschleife viser det enorme potentiale, som Taycan har på en racerbane. Kræfter er ikke nok, hvis du skal imponere på en bane. Det er den samlede pakke af power, bremsekræfter, greb, aerodynamik og stabilitet, som skal være optimal. Og dét har vores ingeniører opnået med Taycan Turbo GT og især med Taycan Turbo GT med Weissach-pakken. De har allerede gjort et stærkt arbejde med den nye og opdaterede Taycan, men vores helt nye Turbo GT-modeller løfter barren endnu højere, når det gælder køredynamik,” siger Model Line Vice President hos Porsche AG, Kevin Giek.

Den nye og ekstra kraftfulde Taycan Turbo GT byder på en række features, som er særligt udviklet til modellen. Disse inkluderer blandt andet mulighed for at booste drivlinjen med op til 120 kilowatt (163 hk) ekstra power i 10 sekunder ved et simpelt tryk på en knap. Attack Mode er baseret på push-to-pass-funktionen i de øvrige Taycan-modeller, men er optimeret til banekørsel på samme måde som 9XX-racerbilerne, som Porsche bruger i den fuldt elektriske Formel E-serie. Boost-funktionen indikeres af en nedtællingsfunktion og animerede ringe på speedometeret i det digitale førerdisplay.

Sammenlignet med push-to-pass-funktionen i de øvrige Taycan-modeller, udløses der i Taycan Turbo GT hele 50 kilowatt (68 hk) ekstra power, som ydermere kan aktiveres på forskellige måder. I stedet for at trykke på knappen ved siden af rattet kan Attack Mode også aktiveres med den højre skiftepaddel, hvilket gør funktionen nemmere at anvende på en bane.

/PM Porsche Danmark

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.