Ford højner sikkerheden for cyklister

Hvert år kommer cyklister til skade i såkaldte dørulykker, hvor de bliver ramt af en åben bildør fra en parkeret bil. Nu kan Fords kunder få glæde af en intelligent teknologi, der netop advarer bilisterne om forbipasserende trafikanter for at undgå ulykkerne.

Forestil dig, at du er på vej på arbejde på cykel, da der lyder et brag og alting pludselig sortner for dine øjne. Med ét ligger du krøllet sammen på vejbanen ved siden af din cykel. Du nåede slet ikke at opfatte den bildør, der kort forinden blev åbnet foran dig og som nu er grunden til, at du pludselig ligger på jorden. De såkaldte dørulykker er efterhånden hverdagskost i de større byer og opstår ofte i travle gader, hvor en bilist er på vej ud af sin bil og i den forbindelse overser en forbipasserende cyklist.

Den nye udstigningsassistent er særlig aktuel for Fords varebilskunder. I den søde juletid kan nogle varebiler have op mod 200 stop på sin rute, når der skal afhentes og leveres pakker rundt omkring. Her åbner chaufføren bildøren et utal af gange, og det er altså i den forbindelse, at der er stor risiko for at ramme både cykler, elektriske løbehjul, knallerter og andre biler med bildøren.

Den smarte udstigningsassistent registrerer sensorer på blandt andet bilens sidespejle, når andre trafikanter er på vej forbi din bil. Her vil både du og dine medpassagerer blive advaret med advarselslyde samt ikoner på bilens touchskærm, så du ved på hvilken side af bilen, du skal være opmærksom på de forbipasserende trafikanter. Sensorerne opfanger desuden kun trafikanter med en hastighed på over syv kilometer i timen, og det aktiveres derfor ikke af fodgængere, der blot går på fortovet.

– Vi ved, at der på denne tid af året leveres flere hundrede pakker om dagen af chaufførerne i vores varebiler. Leveringer der både kan være udfordrende og krævende i de travle gader. Ved at tilbyde ’Exit Warning’ teknologien i den nye Transit Custom, håber vi på at kunne gøre disse leveringer endnu mere sikre for Fords Pros chaufførerne og ikke mindst også for andre trafikanter, siger Hans Schep, general manager, Ford Pro.

Udstigningsassistenten er tilgængelig i den nye Transit Custom, og også i den rumlige familiebil, Tourneo Custom, hvor systemet også virker på bilens skydedør. Fords kommende elektriske personbil, Ford Explorer, vil også tilbyde systemet, mens det også introduceres på flere nuværende Ford-modeller i 2024.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.