Bilsalg i stor stigning

Bilsalget i oktober gik frem med 22 procent i forhold til 2022, hvilket svarer til den største fremgang i år 2023 hidtil. I samme periode blev salget af elbiler fordoblet.

Der var fart på bilsalget i oktober måned, hvor der blev indregistreret 13.233 nye personbiler. Det var 10.846 flere end i oktober 2022 og svarede dermed til en fremgang på 22 procent. Oktober måneds fremgang gjorde oktober til endnu en måned i rækken med fremgang i bilsalget i forhold til 2022.

En anden bemærkelsesværdig udvikling var blandt elbilerne, hvor registreringerne blev mere end fordoblet med en udvikling på 100 procent. De opladelige biler, elbilerne og plug-in hybriderne, udgjorde 47 procent af personbilsalget i oktober.

”Vi er glade og tilfredse med udviklingen i bilsalget. I starten af året skabte særligt rentestigninger og inflation bekymring for bilsalget, men vi kan konstatere, at danskerne har stor appetit på nye biler – og særligt elbiler. Det er meget positivt for den grønne omstilling,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Giv danskerne laderet

Salget af elbiler givet et stort behov for ladestandere. Året 2023 har budt på en stor fremgang for elbilerne måned for måned. I oktober 2022 opnåede Danmark en milepæl med 100.000 elbiler. I dag, godt et år efter, kører der over 176.000 elbiler på de danske veje. Udviklingen synes at fortsætte, hvilket skaber et stort behov for mere ladeinfrastruktur.

Ifølge Danmarks Statistik bor mere end 730.000 danske familier med bil i en bolig, hvor der ikke nødvendigvis er mulighed for fast parkering og etablering af egen ladeboks. Det er derfor vigtigt, at familierne sikres adgang til offentlige ladepunkter, da det er en væsentlig forudsætning for at sikre den grønne omstilling af bilparken. Derfor har De Danske Bilimportører foreslået at indføre ‘laderet’ for de mange danskere.“Ønsket om flere elbiler i Danmark bliver vanskeligt at gennemføre, fordi der mangler ladestandere. Med vores forslag vil en borger med bopæl i fx en etagebolig, uden mulighed for egen parkering, kunne kræve af kommunen, at der skal opsættes ladestandere på offentlige parkeringspladser ved ejendommen” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.