Den nye elektriske MINI Cooper: Priser og premiere

Over 20 år er der gået siden det britiske ikon MINI blev relanceret som en del af BMW Group. Snart starter produktionen af en helt ny generation af MINI Cooper — i to fuldelektriske udgaver. Bilen har danmarkspremiere på eCarExpo.

Tro mod konceptet, som har været succesfuldt i over 60 år, er den nye generation designet til fuldelektrisk køreglæde med den arketypiske kreative udnyttelse af pladsen, der kendetegner MINI. Den forrige generation af MINI Cooper blev lanceret i en fuldelektrisk version i 2020 som en fortsættelse af de etablerede benzin- og dieselvarianter. Siden da har den elektriske model været den bedst sælgende MINI Cooper-variant. Af de næsten 300.000 nye MINI’er, der blev solgt på verdensplan sidste år, var mere end 43.000 elektriske. Tidligere på sommeren blev denne generation også lanceret som cabriolet — som en af verdens første elektriske cabrioleter.

Elektrisk og ikonisk urbanist
Som en 3-dørs model i sin femte generation understreger den helt nye MINI Cooper mærkets tradition som ikonisk urbanist i mere end 60 år. Linjerne og silhuetten er arketypiske. Kombinationen af de korte udhæng, de typiske runde forlygter med flere tilgængelige lyssignaturer og et helt nyt og skarpere design af baglygterne vil få den nye generation af MINI Cooper til at skille sig ud i gadebilledet. Derudover realiserer den nye generation også de klassiske MINI funktioner på en endnu mere puristisk måde — med den typiske gokartfølelse i centrum. Valgfriheden øges ligeledes. Den nye generation kommer nemlig i to versioner: MINI Cooper E og MINI Cooper SE.

MINI Cooper E har en effekt på 135 kW/184 hk og et maksimalt drejningsmoment på 290 Nm. 0-100 km/t udføres på 7,3 sekunder. Med en batterikapacitet på 40,7 kWh får den en WLTP-rækkevidde på op til 305 kilometer. Modellen har en startpris på kr. 272.900.

MINI Cooper SE har en effekt på 160 kW/218 hk med et maksimalt drejningsmoment på 330 Nm. Turen fra 0-100 km/t sker på 6,7 sekunder. Den øgede batterikapacitet på 54,2 kWh giver også mulighed for længere udflugter med en WLTP-rækkevidde på op til 402 kilometer. Denne model har en startpris på kr. 303.900.

Med DC-hurtigopladning på henholdsvis op til 75 kW og 95 kW kan batteriet i begge modeller oplades fra 10 til 80 procent på cirka 30 minutter. Batteriet kan også tempereres, før opladningssessionen starter for den mest effektive DC-opladning. AC-opladning understøttes med op til 11 kW.

Tre elektriske på vejene i 2024
De første eksemplarer af den helt nye MINI Cooper rammer de danske veje i sommeren 2024. De får følgeskab af en helt ny generation af den kompakte SUV: MINI Countryman, og senere på året udvides familien yderligere med den helt nye MINI Aceman crossover. De tre helt nye modeller er starten på den nye elektriske kernefamilie fra det ikoniske bilmærke, og fra 2030 vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.

Danmarkspremiere på eCarExpo
Den helt nye MINI Cooper SE vil – sammen med den helt nye MINI Countryman SE ALL4 – få danmarkspremiere på elbilsmessen eCarExpo i Bella Center i weekenden den 27.-29. oktober 2023.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.