Benzinpriserne på vej mod 17 kr.: Sådan sparer du på de dyre dråber

Ifølge en ny prognose for olieprisen fra Jyske Bank vil olieprisen stige med 20 procent frem mod maj næste år, hvilket samtidig vil presse priserne på benzin og diesel tilsvarende op.

– Dermed kommer vi til at teste sidste års høje prisniveauer, og det er ikke usandsynligt, at f.eks. prisen på en liter benzin kommer i nærheden af 17 kroner næste år, forklarer oliestrateg, Jan Bylov fra Jyske Bank.

De stigende oliepriser og dermed brændstofpriser skyldes ifølge Jyske Bank ikke voksende efterspørgsel, men derimod et stadig mere snævert olieudbud, drevet af især OPEC.

Prisen på brændstof kan desuden stige yderligere, hvis præsident Putin vælger at skære i den russiske olieproduktion, advarer Jan Bylov.

En literpris for benzin og diesel på henholdsvis 17 og 15 kr. fik sidste år mange bilister til at skrue ned for hastigheden på motorvejene og finde cyklen frem. Det skriver Applus+ Bilsyn i en pressemeddelelse.

Sådan reducerer du brændstofomkostningerne

  1. Kør brændstoføkonomisk: Justér din kørestil for at opnå bedre brændstoføkonomi. Undgå hurtige accelerationer og hårde opbremsninger, da dette kan øge brændstofforbruget betydeligt. Oprethold en jævn hastighed på motorvejen og udnyt cruisecontrol-funktionen, hvis din bil har en. Undgå unødig tomgang, da det kan føre til unødvendigt brændstofforbrug. Planlæg dine ruter omhyggeligt for at undgå trafikkøer og optimere din kørsel.
  2. Fast vedligeholdelse:Regelmæssig vedligeholdelse af din bil er afgørende for en bedre brændstoføkonomi. Følg bilproducentens anbefalinger vedrørende olieskift, udskiftning af luftfilter og tændrør. Sørg for korrekt dæktryk, da lavt dæktryk kan føre til øget rullemodstand og dårligere brændstofeffektivitet. Tjek også for lækager og fejl i brændstofsystemet, da disse kan påvirke brændstofforbruget negativt.
  3. Aerodynamik:Reducer unødvendig vægt og forbedr aerodynamikken for at mindske brændstofforbruget. Fjern overflødige genstande fra din bil, undgå tagbokse eller cykelstativer, da disse kan øge luftmodstanden og forringe brændstofeffektiviteten.
  4. Del kørsel:Skal der for alvor skæres ind til benet, så er samkørsel med familie, naboer eller kolleger en mulighed for at få færre bilture. Etabler f.eks. samkørsel til arbejde/skole. Mindre kørsel mindsker brændstofforbrug, trafik og udledning.
  5. Effektiv ruteplanlægning:Brug GPS eller apps til bedre ruter og undgå trafikkøer. Kombiner ærinder på turen for mindre brændstofbrug, tidsspilde og stress.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.