Benzinpriserne på vej mod 17 kr.: Sådan sparer du på de dyre dråber

Ifølge en ny prognose for olieprisen fra Jyske Bank vil olieprisen stige med 20 procent frem mod maj næste år, hvilket samtidig vil presse priserne på benzin og diesel tilsvarende op.

– Dermed kommer vi til at teste sidste års høje prisniveauer, og det er ikke usandsynligt, at f.eks. prisen på en liter benzin kommer i nærheden af 17 kroner næste år, forklarer oliestrateg, Jan Bylov fra Jyske Bank.

De stigende oliepriser og dermed brændstofpriser skyldes ifølge Jyske Bank ikke voksende efterspørgsel, men derimod et stadig mere snævert olieudbud, drevet af især OPEC.

Prisen på brændstof kan desuden stige yderligere, hvis præsident Putin vælger at skære i den russiske olieproduktion, advarer Jan Bylov.

En literpris for benzin og diesel på henholdsvis 17 og 15 kr. fik sidste år mange bilister til at skrue ned for hastigheden på motorvejene og finde cyklen frem. Det skriver Applus+ Bilsyn i en pressemeddelelse.

Sådan reducerer du brændstofomkostningerne

  1. Kør brændstoføkonomisk: Justér din kørestil for at opnå bedre brændstoføkonomi. Undgå hurtige accelerationer og hårde opbremsninger, da dette kan øge brændstofforbruget betydeligt. Oprethold en jævn hastighed på motorvejen og udnyt cruisecontrol-funktionen, hvis din bil har en. Undgå unødig tomgang, da det kan føre til unødvendigt brændstofforbrug. Planlæg dine ruter omhyggeligt for at undgå trafikkøer og optimere din kørsel.
  2. Fast vedligeholdelse:Regelmæssig vedligeholdelse af din bil er afgørende for en bedre brændstoføkonomi. Følg bilproducentens anbefalinger vedrørende olieskift, udskiftning af luftfilter og tændrør. Sørg for korrekt dæktryk, da lavt dæktryk kan føre til øget rullemodstand og dårligere brændstofeffektivitet. Tjek også for lækager og fejl i brændstofsystemet, da disse kan påvirke brændstofforbruget negativt.
  3. Aerodynamik:Reducer unødvendig vægt og forbedr aerodynamikken for at mindske brændstofforbruget. Fjern overflødige genstande fra din bil, undgå tagbokse eller cykelstativer, da disse kan øge luftmodstanden og forringe brændstofeffektiviteten.
  4. Del kørsel:Skal der for alvor skæres ind til benet, så er samkørsel med familie, naboer eller kolleger en mulighed for at få færre bilture. Etabler f.eks. samkørsel til arbejde/skole. Mindre kørsel mindsker brændstofforbrug, trafik og udledning.
  5. Effektiv ruteplanlægning:Brug GPS eller apps til bedre ruter og undgå trafikkøer. Kombiner ærinder på turen for mindre brændstofbrug, tidsspilde og stress.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne