Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 står klar hos forhandlerne

EN KØREMASKINE

Tonale Plug-in Hybrid Q4 er topmodellen. Den kommer i to varianter med et omfattende udstyrs-arsenal. Ti er den elegante og stilede version, og Veloce den optimerede og sportslige udgave – og den smukke plug-in hybrid er sat op til sjov i gaden. Et avanceret Q4 firehjulstræk, med forbrændingsmotor på forakslen og elmotor på bagakslen, sikrer optimalt vejgreb, og at elmotoren qua sit konstante 100% drejningsmoment reagerer øjeblikkeligt på baghjulene, så snart der trædes på speederen. 0-100 km/t klares på 6,2 sekunder og tophastigheden i hybrid er 206 km/t og 135 km/t på ren el.

Den 4-cylindret 1,3l Multiair turbo benzinmotor med 180 hk er forbundet til en 6-trins automatgearkasse, mens elmotoren på bagakslen har 122 hk og gør Tonale baghjulstrukket, når den kører på el alene. Den samlede systemydelse lander på 280 hk, og bilen har et moment på 520 Nm.

306-volts lithium-ion batteriet er på 15,5 kWh. Den fuld-elektrisk rækkevidde er på op til 63 km (WLTP kombineret), og bilen kan samlet køre 600 kilometer på el og benzin. Den lader med op til 7,4 kW og i de danske hjem, vil bilen lade med 3,7 kW og være fuldt opladt på under 5 timer.

D.N.A. (Dynamic, Natural, Advance Efficiency) køreprogramvælgeren er et velkendt Alfa-værktøj til at stramme køreoplevelsen og de sportslige egenskaber op. I Tonale Plug-in Hybrid Q4 er denne funktion blevet re-designet til plug-in drivlinjen, så den, alene ved hjælp af D.N.A vælgeren, både kan fintune bilens dynamiske egenskaber og drivlinjens effektivitet.

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin