Billig bil – her er otte bud på den perfekte bil nummer to

Af Andreas Lang Hedegaard, journalist, Biltorvet

I samarbejde med Biltorvet.dk gør BILER. alt for at klæde dig bedst muligt på til dit bilkøb. Vi tester nye og brugte biler, skriver guides, fx om leasing, køb og vedligehold af bilen.

Selvom inflationen stadig spøger, så er 150.000 kroner ikke ligefrem en flaskebon fra Netto. Men du kan om­vendt heller ikke få til ret meget ny bil til de penge. Der­for har vi sat os for at finde nogle gode 150.000 kroners alternativer på Biltorvet.dk. Kravene er, at de alle skal være solide, og så skal de enten være meget fornuftige eller meget sjove, mens de også skal kunne fungere som bil nummer to eller som pendlerbil.

De hurtige

Vi starter alfabetisk, så det her er ikke nødvendigvis ar­tiklens bedste køb – men nok det sjoveste. Alfa Romeo Giulietta med tilnavnet QV, som antyder, at vi her har den mest sporty variant. Du får derfor en 1,75-liters tur­bomotor med 235 hestekræfter, og lige så meget saft og kraft som en spaghetti bolognese lavet af en italiensk mamma.

Der er masser af lyd og friske køreegenskaber, mens bi­len kan runde 100 km/t på 6,8 sekunder, og havde du en autostrada for dig selv, er topfarten 242 km/t.

Udover at være sporty, er Giulietta faktisk hæderligt prak­tisk. Bilen er på størrelse med en Golf, så både bagsæde og bagagerum kan bruges til andet end en egoist-tur til racerbanen. Og selvom bilen her efterhånden er en gammel svend fra 2013, så har den kørt bare 106.000 kilometer. Forhandleren vil have 149.900 kroner for den, men nyprisen var også omkring 460.000 kroner i 2013. Herfra springer vi til den endnu mere sjældne Citroën DS3 Racing. Det lyder måske umiddelbart lidt kedeligt, men DS3 Racing blev udviklet som en gadeversion af Ci­troëns succesfulde rallybil. Du kan lege Sébastien Loeb, for køreegenskaberne er mere kompromisløse, end man skulle tro for sådan en lille fransk hatchback. Den 1,6-liters turbomotor pumper 207 hestekræfter ud, og så finder du masser af ægte kulfiber – både i kabinen, på bilens spoiler, skærmkanter og bagerste spoiler.

Bilen her er fra 2012, men har til gengæld kun kørt 105.550 kilometer. Nyprisen dengang var 500.000 kro­ner, og så er der kun produceret 2.400 biler i alt. Det er altså en kommende klassiker, du kan samle op for 129.800 kroner.

Pendler-bilerne

Hvis gamle GTI’er ikke lige er dig, men i stedet har brug for en pendlerbil, der er komfortabel og nipper forsig­tigt til brændstoffet, så se her. Vi har fundet en Volvo V40 D2 fra 2017. Den er enormt velholdt, og har kørt bare 107.000 kilometer, og så er den udstyret med Vol­vos udmærkede 2-liters diesel, som har helt op til 235 hestekræfter. Her har den kun 120, men det betyder til gengæld, at den er opgivet til at 31,3 km/l. Derfor slipper bilen også billigt i ejerafgift – kun 1.480 kroner årligt.

I kabinen får du nogen af de bedste sæder overhovedet og lavt støjniveau, så du kan køre mange hundrede kilo­meter hver dag uden bøvl. Selvom V40 ikke er kendt for at være den mest rummelige Volvo, så er der fin plads til en lille familie. Er du fristet, koster Volvo’en lige præcis 149.900 kroner på Biltorvet.

Kører du ikke helt så langt i det daglige, og vil derfor hel­lere have en økonomisk benzinbil, så kunne en Renault Clio være oplagt. Vi har fundet et eksemplar fra 2021, som har kørt kun 16.602 kilometer. Det er nyeste ge­neration, hvor specielt kabinen er blevet meget mere lækker og veludstyret end de tidligere generationer, og så får man en 1,0-liters trecylindret turbomotor med 90 hestekræfter, der officielt kører 23,3 km/l.

Det presser ejerafgiften ned på bare 1.120 kroner, og fordi bilen er stort set ny, kan du nok regne med at have en billig bil i mange år. På Biltorvet kan du finde denne bil til 149.700 kroner.

De elektriske

Kigger du efter en bil nummer to, som er lidt mere grøn end gennemsnittet, så er elbilerne heldigvis ved at kom­me ned i et prisleje, hvor de faktisk er til at betale. Fiat 500e er et godt eksempel. Den ser lige så charmerende ud som altid, men den elektriske udgave er faktisk helt sin egen model. Det betyder, at den er mere rummelig, mere komfortabel, mere moderne og kører bedre.

Modellen fås med to forskellige batteristørrelser, og indtil nu har det kun været det lille på 24 kWh, det har været muligt at få fingrene i til 150.000 kroner, men vi har fundet et eksemplar på Biltorvet med det store 42 kWh batteri. Bilen er fra december 2020 og har kørt 33.000 kilometer, og så koster den 144.900 kroner.

Det bedste alternativ i denne prisklasse er Seat Mii Elec­tric. I slutningen af 2019 fik Mii og den tilsvarende Skoda og Volkswagen en teknisk overhaling, hvor man skifte­de det mikroskopiske 18,7 kWh batteri ud med det fra e-Golf på 36,8 kWh.

Det giver en noget mere anvendelig rækkevidde, så bilen faktisk kan bruges i hverdagen. Bilen her er fra 2020, har kørt 20.000 kilometer, og koster 149.900 kroner. Vi vil dog nok anbefale Fiat’en, som på alle måder er en mere moderne bil.

De helt nye

Vil du bare have en bil, der giver dig så lidt bøvl, som muligt, i så mange år som muligt, så skal du have en ny bil med fabriksgaranti. Men den slags koster jo, så vi har været i den mindste klasse for at finde to gode bud. Den første er Hyundai i10, som udover fem års garanti nok er den bil i klassen, der føles ’størst’. Den er rummelig, og den kører og opfører sig som en større bil.

I i10 får du otte tommers skærm, trådløs Apple Carplay, bakkamera, og selv kunstlæder på rattet. Alt sammen i en bil, som er funklende ny, og som kan blive din for 143.490 kroner. Det bliver nok svært at finde en bil, der er billigere på langt sigt.

Så skulle det da lige være Toyotas nye udgave af Aygo. Den har fået tilnavnet X, som i virkeligheden skal udtales cross, fordi modellen er blevet mere højbenet og crossover-agtig at se på. Den har også lånt teknik fra den større Yaris, og det er godt for komforten, som dog ikke helt matcher Hyundai i10.

Det gør pladsen heller ikke, men til gengæld er Aygo X noget mere frisk at se på, og vil du undgå bedstemor-looket, så er Aygo X nok den, du skal vælge. Bilen her har både adaptiv fartpilot, trådløs Apple Carplay og 17 tommer fælge.

Bilen er fra januar i år og har kørt 1.948 kilometer, og kan blive din for 149.900 kroner.

Denne artikel er produceret i samarbejde med Biltorvet.dk

Her finder du ca. 45.000 annoncer fra omkring 1.700 forhandlere og private.

Se mere på biltorvet.dk

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.