Fremgangen i bilsalget fortsætter i april

April måned fastholder pacen på den fremgang i bilsalget, som der har været siden årsskiftet. I alt blev der indregistreret 12.067 nye personbiler, hvoraf 41 procent var opladelige.

Fremgangen i bilsalget i april måned betyder, at antallet af indregistrerede personbiler, for fjerde måned i træk overgår tallene fra samme periode i 2022. De første fire måneder af 2023 har således budt på 52.023 indregistreringer af personbiler, sammenlignet med 45.221 i samme periode sidste år. Den samlede fremgang i personbilsalget i 2022 er dermed på 15 procent sammenlignet med de første fire måneder af 2022.

”Det er glædeligt, at 2023 er kommet godt fra start, sammenlignet med 2022. Det betyder også, at vi forventer et bedre totalmarked i indeværende år, med forbehold for, at markedet fortsat er præget af stor usikkerhed.” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Elbilerne vinder igen

I april måned lå den største fremgang i salget af personbiler endnu engang hos elbilerne. April måned bød således på 3.471 nye elbiler, hvilket er en stigning på 139 procent sammenlignet med sidste år. Det betyder samtidig, at elbiler udgør 29 procent af de solgte biler i april.

Fremgangen betyder, at der i de første fire måneder af 2023 er kommet 15.373 nye elbiler ud på de danske veje, hvilket er en samlet stigning i salget af elbiler på 108 % sammenlignet med samme periode sidste år.

”Det stigende salg af elbiler er godt nyt i forhold til den grønne omstilling af personbilerne i Danmark. Samtidig stiller det store krav til landets ladeinfrastruktur, som er et afgørende element for elbilernes fortsatte udbredelse og succes.” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: