ID.7 – Volkswagens elektriske topmodel har kurs mod verdenspremieren

Camouflerede ID.7-prototyper gennemgår lige nu de sidste testkørsler i Alicante, Spanien. ID.-familiens nye flagskib er den fødte langstursvogn, men den er også i stand til fuldt ud at vise sine styrker på de snoede og bjergrige veje i regionen. Kai Grünitz, udviklingschef, forklarer: “Med ID.7 har vi udnyttet MEB-platformens potentiale yderligere. Vi har også brugt en ny, kraftigere og mere effektiv elmotor. Derudover har vi optimeret undervognen og med det løftet kørekomforten til et nyt niveau. Kombinationen af en suveræn elektrisk drivlinje, en komfortabel undervogn og en lang rækkevidde gør ID.7 til den perfekte limousine til de lange stræk.”

ID.7 positioneres i den øvre mellemklasse

Med introduktionen af den nye ID.7 og den kommende niende generation af Passat vil Volkswagen fremover have to modeller i den store mellemklasse. På grund af sin størrelse, høje kvalitet, imponerende komfort og innovative teknologier vil ID.7 matche biler i klassen over. ID.7 er 1.862 mm bred og 4.961 mm lang, og sammen med en akselafstand på hele 2.966 mm giver det en luksuriøs oplevelse af rummelighed. De imponerende dimensioner skaber ikke kun masser af plads til passagererne, der er også blevet plads til et bagagerum på 532 liter og store batterier under gulvet mellem akslerne.

Lav vindmodstandskoefficient giver stor rækkevidde

ID.7 smider først den iøjnefaldende farverige QR-kode-camouflage den 17. april, men allerede nu giver bilens langstrakte proportioner en idé om karrosseriets aerodynamiske egenskaber. Luftmodstandskoefficienten er cirka 0,23 (afhængig af bilens udstyr), og frontarealet er 2,45 m2, hvilket bidrager væsentligt til en rækkevidde på helt op til cirka 700 km (WLTP).

Udover karrosseriets proportioner bidrager en række mindre detaljer til bilens lave vindmodstand. Det gælder den lave front og de horisontale slidser i hver side af frontkofangeren, hvor luften bliver ledt gennem og ud forbi forhjulene for at reducere turbulens ned langs siderne af bilen.

Bagtil sørger en diffuser under kofangeren for den bedst mulige styring af luftstrømmen, og detaljer som sidespejlene og de 20” store alufælge er ligeledes designet med optimal aerodynamik for øje. Hver enkelt af disse løsninger reducerer energiforbruget og løfter rækkevidden til et nyt niveau.

Stærkere og mere energieffektiv elmotor

ID.7 vil blive lanceret i to udstyrs- og drivlinjeversioner (ID.7 Pro og ID.7 Pro S), og det er den første MEB-model, der er udstyret med en ny højeffektiv drivlinje udviklet af Volkswagen. Det centrale modul i denne drivlinje er en ny elmotor med en effekt på 210 kW (286 hk) og et maksimalt drejningsmoment på 545 Nm. Det gør det til den mest kraftfulde og momentstærke elmotor i en ID.-model indtil videre. Hidtil har de baghjulstrukne ID.-modellerne i stærkeste variant kørt med en 204 hk elmotor. Den nye 286 hk elmotor og en to-trins 1-gears transmission samt en omformer er alt sammen integreret i og driver bagakslen ligesom på de eksisterende ID.-modeller.

Lithium-ion-batteriet, der ligger under gulvet mellem akslerne kommer i to størrelser: En ID.7 Pro kommer med et 77 kWh-batteri (82 kWh brutto), mens ID.7 Pro S kommer med et 86 kWh-batteri (91 kWh brutto). Officielle forbrugstal og rækkevidde for ID.7 er endnu ikke tilgængelige, men tidlige tests indikerer, hvor effektiv den nye drivlinje er: Med 77 kWh-batteriet kan WLTP-rækkevidden for en ID.7 Pro være op til cirka 615 kilometer. ID.7 Pro S med 86 kWh batteri kunne endda nå en maksimal WLTP-rækkevidde på cirka 700 kilometer. Det understreger bilens egenskaber som langdistancebil til kunder, der kører meget og flådekunder. Batteriet i en ID.7 Pro kan lade med op til 170 kW DC og ID.7 Pro S med op til 200 kW DC.

Nyudviklet adaptiv undervogn løfter komforten til nyt niveau

Den nye ID.7 er en langdistancebil, der med sin afbalancerede affjedring og lange akselafstand giver et højt niveau af komfort i alle kørselssituationer. Samtidig byder ID.7 på et højt niveau af dynamik. Det brede spektrum mellem komfort og dynamik er muligt takket være undervognens opbygning, den videreudviklede og forbedrede adaptive affjedring (DCC) og en optimeret Driving-dynamics-manager. Styresystemet for den adaptive undervogn (ekstraudstyr) er også blevet forfinet og udstyret med ny Volkswagen-software, der bruger signaler fra flere sensorer. Undervognen kan derfor bedre end nogensinde før registrere, hvordan hjul og karrosseri bevæger sig, og dermed styrer støddæmperne ved hjælp af raffinerede algoritmer. Takket være DCC har føreren også mulighed for at vælge en mere sportslig eller komfortabel affjedringskarakteristik ved hjælp af den valgte køreprofil (Eco, Comfort og Sport).

Head-up-display og nyt infotainmentsystem med 15” skærm er standard

Den nye ID.-topmodel byder fører og passagerer velkommen med et helt nydesignet interiør i høj kvalitet. ID.7 introducerer et nyt cockpit-koncept, hvor konventionelle instrumenter er afløst af et lille, digitalt display og et augmented-reality-head-up-display, der er standard på alle versioner af ID.7. Det lille digitale display viser de nødvendige standardoplysninger og advarsler, og chaufføren modtager anden vigtig information via head-up-displayet. Føreren af bilen koncentrerer sig derfor automatisk om information fra head-up-displayet, som projiceres virtuelt og i nogle tilfælde interaktivt op på frontruden og ind i synsfeltet foran køretøjet. Derfor kan man holde øjnene på vejen, hvilket er med til at øge komfort og sikkerhed. Den 15” store infotainment-skærm kommer med en helt ny menuopbygning, der er mere intuitiv og giver mere mulighed for at konfigurere brugerfladen til førerens personlige præferencer. Blandt andet vises indstillingerne af klimaanlægget og adgang til funktioner som sædevarme, sædeventilation og sædemassage hele tiden på displayet. Berøringsskydere under displayet til betjening af klimaanlægget er baggrundsbelyste.

Nyudviklede adaptive sæder med klimatisering og massage

Volkswagen har udviklet en ny generation af forsæder til ID.7. Afhængigt af udstyrsversion tilbyder disse nye sæder op til 14 elektriske justeringsmuligheder, og de er udstyret med adaptiv klimastyring og en nyudviklet massagefunktion. Udover de individuelle indstillinger kan føreren og forsædepassageren alternativt aktivere en automatisk tilstand for sædeklimaet; her registrerer temperatur- og fugtsensorer i sæderne køle- og/eller varmebehovet og styrer klimaet derefter. ErgoComfort-sæderne på ID.7 er udstyret med en massagefunktion, hvor ti luftpuder i ryglænet og yderligere to i sædehynden giver en pneumatisk trykpunktsmassage. Disse nye sæder sætter en standard for denne bilklasse, der tidligere kun var tilgængelig i biler i luksusklassen. Klimastyringen og massagefunktionerne vises løbende ved hjælp af touch-betjeninger på øverste niveau af infotainmentsystemet, hvor de også kan tændes og slukkes og justeres.

Klimaanlæg med intelligent styring og temperatur og luftstrømme

I Phaeton-luksuslimousinen (produktion: 2002-2016) præsenterede Volkswagen den gang et af de bedste klimaanlæg i verden. Den tilbød for første gang praktisk talt trækfri ventilation af interiøret, og ventilationskanalerne åbnede og lukkede automatisk. Et nyt klimaanlæg følger nu med ID.7, der også har aktiv styring af ventilationskanalerne. Her åbner og lukker smarte luftventiler med elektronisk styrede vertikale og horisontale motorer interaktivt og fordeler luften hurtigt over et stort område af interiøret gennem dynamisk bevægelse. Desuden starter køling eller opvarmning, så snart chaufføren nærmer sig ID.7 med nøglen.

Ventilationskanalerne styres ved hjælp af det centrale infotainmentdisplay. Mange aircondition-funktioner kan også startes med intuitiv stemmestyring: ID.7 reagerer på, at føreren siger “Hej Volkswagen, mine hænder er kolde” ved at aktivere ratvarmen – samtidig ledes varm luft ind på hænderne. Om nødvendigt kan ventilationsåbningerne dog også justeres manuelt.

ID.7 løfter ID.-serien til et nyt niveau

Med sin høje kvalitet og mange innovative teknologier understreger ID.7 sin position som topmodel i ID.-familien. Ud over lang rækkevidde og en dynamisk køreoplevelse tilbyder den også et højt niveau af komfort takket være et nyt cockpitkoncept og et rummeligt interiør.

Serieproduktionen af ID.7 starter op til juni på Volkswagens fabrik i Emden, hvor også ID.4 produceres. I foråret 2024 følger introduktionen af stationcar-versionen af ID.7, og der vil være store forventninger til den model, da stationcars traditionelt har været den mest populære karrosseriform i firmabilsklassen.

ID.7 har verdenspremiere mandag den 17. april kl 14:00, hvor der vil blive offentliggjort yderligere informationer og fotomateriale.

 

(Pressemeddelelse)

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.