Renault Espace går nye veje

Ultimativ rummelighed og luksus er kodeordet for topmodellen hos Renault – Renault Espace. Sådan har det været siden første version så dagens lys for nu 40 år siden – tilbage i 1983. Espace startede nærmest en revolution, og grundlagde en helt ny bilklasse – MPV.

Sjette generation, der lanceres i slutningen af 2023, er ikke anderledes – og så alligevel. Først og fremmest erstatter den naturligvis den eksisterende Renault Espace, men den erstatter faktisk også den store Koleos, som vi aldrig fik til Danmark, og Renault Grand Scenic, der udgår og erstattes i slutningen af året af en ren elbil med plads til fem personer.

Den nye Espace fås i en længde, nemlig 4,72 meter og rummer enten fem eller syv sæder. Mens interiørpladsen er uforandret, er den udenpå blevet ikke mindre end 14 centimeter kortere end forgængeren. Samtidig har den tabt sig imponerende 215 kilo og er sænket 32 millimeter. Sammen med en ultraøkonomisk 200 hk E-TECH hybrid drivlinje giver det et brændstofforbrug på blot 4,6 liter/100 km (WLTP).

Det betyder, at man kan køre op til 1100 kilometer mellem hvert besøg på tankstationen. Det lave forbrug betyder også, at den mest økonomiske motor blot udleder 104 gram CO2 pr km, hvilket er en reduktion på hele 35 % i forhold til forgængeren.

Ægte 7- sæders bil

Bilen er bygget på den fælles CMF-CD-platform og byder på masser af plads og komfort indenfor. På anden sæderække er der op til 321 mm knæplads, hvis man skyder stolerækken de maksimale 26 centimeter tilbage.

Har man ikke brug for 3. sæderække foldes de enkelt og simpelt ned i gulvet, hvilket i realiteten betyder, at langt de fleste købere vælger den som en ægte 7.-sæders bil.

Espace – man kan nærmest føle rummeligheden – og netop rummelighed og lys er kodeordene i den nye Espace, der tilbyder klassens ubetinget største glastag, der er 1,3 meter langt og 84 centimeter bredt

Topversionen er udstyret med 200 hk E-TECH hybridmotor. Det er en 1.2 liters tre cylindret benzinmotor med 130 hk, der koblet sammen med to elmotorer, der tilsammen har 70 hk. Tilsammen har de et moment på op til 410 Nm. Hybriddelen består i øvrigt af et 2 kWh/400 V litium-ion batteri.

Hvis man synes man har hørt om den før – er det ingen tilfældighed. Motoren er allerede introduceret i lille broderen Renault Austral, der kommer til Danmark i løbet af 2023, men til forskel fra Austral, har versionen der sidder i Espace undergået visse tekniske forbedringer for bedre køreoplevelse i den større bil. Fælles er dog, at man i byen kan køre op til 80 % af tiden på ren el når, hvilket overordnet giver en besparelse i brændstofforbruget på 40 % ved kombineret kørsel.

Masser af luksus

Den nye Espace bryder grænser, når det handler om brændstoføkonomi uden det af den grund går ud over hverken eksklusivitet eller køreoplevelser.

Den nye Espace er udstyret med Renaults 4Control Advance system. Det er populært sagt firehjulsstyring, hvilket giver bedre manøvredygtighed i byen og mere sportslig kørsel på snoede landeveje. Systemet er gennemprøvet og kunne fås i tidligere versioner af Renault Espace, men er denne gang forfinet.

Ved hastigheder over 50 km/t styrer baghjulene med, mens man ved lavere hastigheder – for eksempel ved bykørsel, oplever at baghjulene styrer modsat forhjulene med op til 5 grader. Det betyder, at den nye Espace har en venderadius på blot 10.4 meter. Og hvad er det så – ja det er samme venderadius som en Renault Clio

Når det handler om sikkerhed, er Renault Espace udstyret med ikke færre end 32 ADAS hjælpesystemer, der udover at øge sikkerheden, også hjælper med under kørslen og ved parkering.

Blandt andet fås Espace med Active Driver Assist systemet, der er et såkaldt niveau to autonomus driving system. Kort fortalt henter systemet data om vejforholdene og kombinerer adaptive cruisecontrol med Stop & Go funktionerne, lane centering assist og geolocation data. Som noget nyt fås Espace også med et helt nyt head up display på ikke mindre end 9,3 tommer, hvor man udover fart også kan se de forskellige aktive køresystemer, og så er der 360 graders kamera i bilen, der blandt andet gør det til en leg at parkere.

Google Android Automotive

Bag rattet er der naturligvis skruet op for eksklusiviteten med blandt andet to 12,3 tommer skærme, der rummer Renaults multimediesysten OpenR. Simpelt, intuitivt og underholdende. Det er herfra man kontrollerer Multi Sense systemet, der styrer lyssætningen i kabinen, køreoplevelsen når det handler om styre og speederrespons, og det er her man betjener det eksklusive lydsystem fra Harman Kardon, der udover 12 højtalere også har en pænt kraftfuld subwoofer.

Mulitmediesystemet indeholder naturligvis også Google Android Automotive, der gør det muligt at bruge Google maps, Google indbyggede stemmestyringsenhed, og Google Play applikationerne – helt som man kander det fra sin smart phone – og som i øvrigt har vist sig at fungere upåklageligt i Renault Megane Electric.

Renault Espace lanceres internationalt i slutningen af 2023.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.