Skarpere design, forbedret kvalitet og mere digital: verdenspremiere på den nye ID.3

ID.3 blev kåret som Årets Bil i Danmark 2021 og blev anerkendt for sit rummelige interiør, state-of-the-art-teknologier og gode køreegenskaber. Nu har et gennemgribende facelift løftet oplevelsen af den populære, kompakte elektriske familiebil. Direktør for Volkswagen personvogne i Danmark, Michael Ebeling, ser frem til introduktionen af den nye ID.3 og siger:

”Med den faceliftede ID.3 styrker vi Volkswagens familie af elektriske ID.-modeller. Senere i år får den selskab af den store ID.7 i firmabilsklassen og sammen med de populære ID.4/ID.5 og den ikoniske ID. Buzz har vi et stærkt elektrisk modelprogram, der favner bredt og dækker mange danskeres behov. Vores store forhandlernetværk er skolet i e-mobilitet og har opnået en værdifuld erfaring i at assistere kunder, der ønsker at køre 100 % på strøm. 2022 beviste, at Volkswagen og danskerne er i sync i forhold til elbiler og fremtiden, og vi står i 2023 godt rustet til at sætte yderligere fart på den elektriske omstilling.”

Skarpere og mere aerodynamisk design

ID.3 ligner sig selv, og alligevel ikke. Specifikke detaljer giver den nye ID.3 et mere iøjnefaldende udseende. Den nydesignede frontkofanger får ID.3 til at fremstå mere dynamisk end forgængeren. De vertikale luftindtag ude i hver side af frontkofangeren får ID.3 til at se bredere ud og samtidig medvirker disse luftindtag til at forbedre aerodynamikken ned langs bilens sider. Samtidig forekommer fronthjelmen at være længere, da det sorte designelement under frontruden er fjernet.

Med eksteriørets moderne og skarpe konturer viser den nye ID.3, at det er muligt at forfine ID.-familiens ikoniske designudtryk. ID.3 har også fået en mere markant lyssignatur bagtil, hvor lyset i baglygterne nu løber helt ind i den sorte bagklap.

Rummeligt interiør i høj kvalitet

Interiøret i den nye ID.3 har fået en gennemgribende opdatering. Adskillige forslag fra kunder blev taget med ombord og implementeret med henblik på at løfte oplevelsen og standardudstyret i ID.3. Store dele af instrumentbordet er nu beklædt i kunstlæder med syninger i kontrastfarve, mens store dele af dørbeklædningen er nydesignet og udstyret med blødere materialer. Dette har – blandt meget andet – resulteret i en forbedret oplevet kvalitet i interiøret. Alle materialer i interiøret er dyrefrie, og samtidig er der brugt en stor andel af genbrugsmaterialer ­– blandt andet i Artvelour Eco-mikrofibermaterialet, der benyttes i sædernes betræk og i dele af dørbeklædningen.

Nyeste generation af assistentsystemer gør kørslen sikker og afslappet

Med den nyeste generation af ID.-software i ID.3 tilbyder Volkswagen state-of-the-art-teknologier i klassen for kompakte familiebiler. Brugen af kollektive kørerdata forbedrer Travel Assist-systemet og repræsenterer det næste skridt på vejen mod automatiseret kørsel. Park Assist Plus med hukommelsesfunktion gør det muligt at lagre og genbruge parkeringsmanøvrer, og ID.3 kan selv foretage overhalinger, hvis forholdene er til det. Stemmestyring og augmented-reality-head-up-display gør hverdagens kørsel nemmere i ID.3.

Up-to-date software og function-on-demand

ID.3 er udstyret med den nyeste generation af ID.-software, der har forbedret systemydelse og mulighed for over-the-air-opdateringer. Infotainmentsystemet er opgraderet og har nu en 12” touchskærm med optimeret menuopbygning, der er standard på alle udstyrsversioner af ID.3.

Den kontinuerligt forbedrede ID.-software byder også på funktioner, der kan købes og aktiveres (functions-on-demand), efter at kunden har modtaget sin nye ID.3. På den måde er der en indbygget fleksibilitet i forhold til kundens behov, da det er muligt at bestille services og funktioner, når behovet opstår.

Med den nyeste ID.-software kommer ID.3 standardudstyret med funktioner som navigation med e-rute-planlægning, Plug & Charge ved lynladestationer og bidirectional-charge, der sikrer, at ID.3 er perfekt både i hverdagens kørsel og på de lange stræk.

Den nye ID.3 introduceres hos de danske Volkswagen-forhandlere til sommer og kundeudleveringer forventes at starte i fjerde kvartal.

ID.3 – tekniske data

ID.3 Pro ID.3 Pro S
Motoreffekt 150 kW / 204 hk 150 kW / 204 hk
Drejningmoment 310 Nm 310 Nm
Gearkasse 1-trins gearkasse
Topfart 160 km/t
0–100 km/t 7.3 s 7.9 s
Batteri (Netto)/opladning 58 kWh / 120 kW DC 77 kWh / 170 kW DC
Rækkevidde (WLTP) Op til 426 km Op til 546 km
Længde 4,261 mm
Bredde 1,809 mm (2,070 mm inkl. sidespejle)
Højde 1,562 mm
Akselafstand 2,770 mm
Vindmodstandskofficient 0.263 (anslået)
Bagagerumskapacitet 385 liter

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.