Sådan håndterer du stenslag i ruden, hvis uheldet er ude

De fleste bilejere har oplevet det. Når stenen rammer ruden, giver det som regel et smæld. Mange får et chok. For nogle kan det virke skræmmende. Oplever man at få et stenslag i ruden, er der imidlertid ingen grund til at gå i panik. Stenslag er som udgangspunkt ganske ufarlige og forhindrer ikke den videre kørsel. Alligevel er det vigtigt, at man kører ind til siden, når uheldet er ude. Man bør nemlig undersøge skadens omfang med det samme, så man ved, hvordan man skal håndtere stenslaget. Er stenslaget lille, kan man sætte et rudeplaster i bilen. Spreder stenslaget sig, er det dog vigtigt, at man får skiftet ruden professionelt.

Kør bilen til et rudecenter

Når man får et stenslag, forventer mange, at hele forruden skal udskiftes. Dette kan være en dyr fornøjelse, og derfor vælger mange at køre med et stenslag over en længere periode. Skaden kan dog ikke kun udbedres ved hjælp af rudeplaster og tålmodighed. Ofte breder stenslaget sig, og det kan i nogle tilfælde være farligt at køre med. Derfor bør man ikke tøve med at køre bilen til et rudecenter. Inden reparationen vil de på et rudecenter vurdere skadens omfang. Stenslaget kan nemlig være dybere og mere slemt, end man umiddelbart tror. Af den årsag er det vigtigt, at man tager bilen til et rudecenter, så snart et stenslag opstår.

Er det lovligt at køre med stenslag?

I nogle tilfælde er det lovligt at køre med et stenslag. Det afhænger dog i høj grad af stenslagets placering. Hvis man har et stenslag i ruden i førerens side af bilen, er det i reglen ulovligt at køre med. Dette skyldes, at stenslaget er med til at forringe bilførerens udsyn. Skal bilen til bilsyn, kan den heller ikke gå igennem, hvis man har et stort stenslag i forruden, som forstyrrer førerens syn. Ligegyldigt hvor stor skaden er, anbefales det altid, at man får foretaget en reparation hos et autoriseret rudecenter. Et stenslag kan nemlig være med til at forstyrre kørslen, uanset hvor det er placeret på forruden.

 

(PM, Presselogen)

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: