Sådan håndterer du stenslag i ruden, hvis uheldet er ude

De fleste bilejere har oplevet det. Når stenen rammer ruden, giver det som regel et smæld. Mange får et chok. For nogle kan det virke skræmmende. Oplever man at få et stenslag i ruden, er der imidlertid ingen grund til at gå i panik. Stenslag er som udgangspunkt ganske ufarlige og forhindrer ikke den videre kørsel. Alligevel er det vigtigt, at man kører ind til siden, når uheldet er ude. Man bør nemlig undersøge skadens omfang med det samme, så man ved, hvordan man skal håndtere stenslaget. Er stenslaget lille, kan man sætte et rudeplaster i bilen. Spreder stenslaget sig, er det dog vigtigt, at man får skiftet ruden professionelt.

Kør bilen til et rudecenter

Når man får et stenslag, forventer mange, at hele forruden skal udskiftes. Dette kan være en dyr fornøjelse, og derfor vælger mange at køre med et stenslag over en længere periode. Skaden kan dog ikke kun udbedres ved hjælp af rudeplaster og tålmodighed. Ofte breder stenslaget sig, og det kan i nogle tilfælde være farligt at køre med. Derfor bør man ikke tøve med at køre bilen til et rudecenter. Inden reparationen vil de på et rudecenter vurdere skadens omfang. Stenslaget kan nemlig være dybere og mere slemt, end man umiddelbart tror. Af den årsag er det vigtigt, at man tager bilen til et rudecenter, så snart et stenslag opstår.

Er det lovligt at køre med stenslag?

I nogle tilfælde er det lovligt at køre med et stenslag. Det afhænger dog i høj grad af stenslagets placering. Hvis man har et stenslag i ruden i førerens side af bilen, er det i reglen ulovligt at køre med. Dette skyldes, at stenslaget er med til at forringe bilførerens udsyn. Skal bilen til bilsyn, kan den heller ikke gå igennem, hvis man har et stort stenslag i forruden, som forstyrrer førerens syn. Ligegyldigt hvor stor skaden er, anbefales det altid, at man får foretaget en reparation hos et autoriseret rudecenter. Et stenslag kan nemlig være med til at forstyrre kørslen, uanset hvor det er placeret på forruden.

 

(PM, Presselogen)

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.