Volkswagen Group Technology udvikler et komplet drivlinjesystem til elbiler

Der var fokus på fremtidens elektriske drivlinjesystem. Til det formål tager Volkswagen selv hånd om alle de centrale komponenter og udvikler nu, ud over batterier og elmotorer, også pulsomformere og termostyringssystemer internt. At Volkswagen-drivlinjen kommer fra et og samme sted giver markante effektivitets- og omkostningsfordele – op til 20 % øget effektivitet er mulig alene takket være den optimale kombination af individuelle komponenter.

“Designed by Volkswagen”: pulsomformere og termostyringssystemer

Pulsomformeren er hjernen i den elektriske drivlinje og bærer størstedelen af ansvaret for effektiviteten og præstationerne. I forbindelse med den første pulsomformer, som skal være ”designed by Volkswagen”, har udviklerne af disse kernekomponenter konstrueret både ny hardware og software helt fra bunden af. Takket være platformsprincippet kan de i fremtiden implementeres i alt lige fra indstigningsmotorer til sportsvogne med en ydelse på over 500 kW. Teknologien er i øjeblikket i gang med at blive færdigudviklet til serieproduktion, og den kan allerede anvendes i forbindelse med næste generation af MEB-platformen.

Når det gælder termostyringssystemer, så arbejder Volkswagen på helt nye løsninger. Man anvender i dag et stort antal individuelle moduler og lange slangetilslutninger, men de vil i fremtiden blive erstattet af et ekstremt kompakt, integreret termomodul. Det kommer til at styre hele klimareguleringen inklusive den til højvoltsbatteriet, og det vil have stor indflydelse på bilens rækkevidde og lynopladningsegenskaber. Det nye alt-i-et-modul er også markant lettere, mere robust og mere effektivt end de nuværende systemer.

Ud over effektiviteten er der ved udviklingen af alle centrale elektriske drivlinjekomponenter primært fokus på skalerbarheden – fordi store økonomiske stordriftsfordele reducerer omkostningerne.

Group Technology: koncernens teknologiske kraftcenter

Volkswagen Group Technology samler alle koncernens aktiviteter inden for batterier, opladning og elektroniske komponenter og understøtter mærkerne som hele koncernens tværgående leverandør af teknologiske løsninger. Datterselskaberne PowerCo (batterier) og Elli (opladning og energi) er også en del af dette setup. Hightech-porteføljen omfatter blandt andet unified cell-batterier, som vil blive anvendt i alle modeller i Volkswagen-koncernen fra 2025 og sætte nye standarder inden for batteriteknologi. Divisionen omfatter også Platform Business, som håndterer samarbejdet med eksterne partnere som fx Ford og Mahindra. Rundt om i verden arbejder der ca. 70.000 mennesker hos Volkswagen Group Technology.

 

  • Ud over batteriet og elmotoren vil koncernens teknologiske kraftcenter også stå for udviklingen af pulsomformere og termostyringssystemer
  • Group Technology samler alle koncernens aktiviteter inden for batterier, opladning og elektroniske komponenter
  • Thomas Schmall: ”Vores målsætning er at være førende inden for teknologierne, også når det gælder elektrisk mobilitet. Derfor sætter vi også her vores lid til vores interne kompetencer.”
  • Udviklingen af en komplet drivlinje giver effektivitets- og omkostningsfordele – op til 20 % øget effektivitet takket være den optimale kombination af individuelle komponenter

 

(PM)

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.