Verdenspremiere på Suzuki elbils-concept – Suzuki eVX

SUV-biltypen og biler med firehjulstræk er stærkt forankret i Suzukis DNA. Gode eksempler er her Vitara, S-Cross og Jimny modellerne, der hver især har sat sit store aftryk i Suzukis historie. Og det er da også tydeligt, at conceptbilen både udtrykker, at her kommer en Suzuki SUV, at det er elbil og at den også vil kunne fås med træk på alle 4 hjul.

Med en længde på 4,3 meter, en bredde på 1,8 meter og en højde på 1,6 meter placerer eVX modellen sig størrelsesmæssigt i samme klasse som Suzukis familie SUV S-Cross. Den nye elbil planlægges til salgsstart i Europa og Indien fra 2025 og Suzuki oplyser, at den udstyres med et batteri med en kapacitet på 60 kWh, hvilket vil give modellen en rækkevidde på ca. 400 km.

Ved pressepræsentationen på Auto Expo udtalte Suzukis præsident Toshihiro Suzuki blandt andet, at han længe havde glædet sig til at afsløre Suzukis første globale elbil, og at Suzuki også fremover vil introducere mange initiativer, der er med til at reducere udledningen af drivhusgasser.

 

Pressemeddelelse udsendt af Suzuki Danmark den 11. januar 2023

Mest læste:

Kia viser nyt design med elbilen EV6

Kia har haft stor succes med designet med “Tiger Nose” i front – helt bogstaveligt en grill inspireret af næsen på en tiger. Det pryder

Læs også: