Sidste omgang med Megane R.S.

De har slået rekorden på Nürburgring adskillige gange, og for alle motorsportsfans har Renault Sport altid stået for kompromisløs performance. Mest kendt er vel nok Megane R.S modellerne og den hidsige Trophy version, men også Renault Clio har kunne fås i en R.S. version. Men nu er det slut.

Alt hvad der handler om motorsport og hidsige gadebiler kommer fremover til at bære Alpines logo og farver.

For at fejre de mange år med Renault Sport, har Renault netop lanceret Renault Megane R.S. Ultime. En version, der ligger sig mellem den almindelige R.S. og så den hårdkogte Trophy version. Den sælges i en limited version på 1976 styks – naturligvis en klar reference til fødeåret for Renault Sport.

Bilen har en 2.0 liters turbomotor, der yder 300 hk og sprinter fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Den har naturligvis solide Brembo bremsere med røde kalibre, der er monteret på det pænt kontante cupchassis. Den snor sig på landevejen særdeles effektivt med 4Control 4 wheel styring, og står klippefast med 19 tommer fælge med Bridgestone Potenza S007 dæk.

Indenfor sidder man mere end godt fast i skålsæderne fra Recaro, og man har udsigt til et rat beklædt med alcantara, et solidt Boseanlæg, head up display, og så den uundværlige R.S monitor.

Det er fire farver at vælge imellem, men det gennemgående farvetema er sort. Dørhåndtag, hajfinne, alufælgene, diffuseren og meget andet er holdt i sort. Hver bil kommer med eget serienummer og er signeret af Laurent Hurgon, der har siddet bag rattet i mange af de rekordforsøg som Renault Sport har deltaget i.

”Renault R.S. har været 15 år af mit liv. Siden Megane II fase to har vi konstant forbedret den dynamiske performance for at forblive lederen indenfor forhjulstrukne sportsbiler. Rekorderne på Nürburgrings Nordsløjfe står som uforglemmelige udfordringer fyldt med passion og adrenalin. Og nu har vi så Megane R.S. Ultime. Jeg er virkelig stolt over at signerer den version, der kroner den fantastiske rejse med Renault Sport”, siger Laurent Hurgon, der ikke alene har siddet bag rattet af Megane R.S. under rekordforsøg, men også været med i udviklingen af R.S versionerne.

Renault Megane R.S. Ultime får fysisk premiere på Tokyo Auto Salon den 13. januar.

 

Pressemeddelelse udsendt af RN Danmark den 11. januar 2023

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.