Mercedes-Benz EQE – den nye elektriske E-Klasse

Mercedes-Benz er i den elektriske overhalingsbane. Kort tid efter markedsintroduktionen – og med EQC, EQA, EQV og snart EQB på markedet – af den store limosine EQS, som vi for nemheds skyld kalder den elektriske S-Klasse, kommer nu en endnu vigtigere model: EQE.

EQE svarer i størrelse til den store E-Klasse, som mange firmabilister (og taxichauffører) i Danmark kender og elsker, men der stopper ligheden så også. De to modeller har intet med hinanden at gøre – alt fra design til platform er forskelligt. Efter EQS er EQE den anden elbil fra Mercedes-Benz, som står på en platform dedikeret til elbiler, mens de øvrige el-modeller står på platforme primært udtænkt til forbrændingsmotorer.

Den 495 cm lange EQE vil med tiden kommer med op til mere end 680 hk i en AMG-version, men Mercedes-Benz starter mere stilfærdigt ud. EQE 350 har en ydelse på 292 hk, med en elektrisk motor ved bagakslen, og den kommer på markedet først sammen med en stærkere udgave, som tyskerne ikke fortæller mere om for nuværende.

Ladehastigheden, som fremover vil være et vigtigt parameter, er 170 kW, som ikke er på niveau med ladeniveauet i fx Audi E-Tron GT og Porsche Taycan, men ikke desto mindre udmærket. 10-80 procent opladning vil kunne klares på 32 minutter, og på 15 minutter skulle der være strøm til 250 kilometer. Batteriet er på 90 kWh, og rækkevidden er mellem 545-660 kilometer, afhængigt af model.

Som den store EQS har den nye EQE mulighed for et imponerende cockpit, MBUX Hyperscreen, hvor bl.a. forsædepassageren kan få sin egen infotainmentskærm på 12,3″.

EQE ventes at være springbrættet til en elektriske SUV i GLE-størrelse, som præsenteres i 2022-23. EQE præsenteres på den kommende biludstilling i München, IAA, sammen med bl.a. en AMG-version af EQS med 761 hk og en elektrisk Maybach-SUV som konceptbil.

Mest læste:

Kia viser nyt design med elbilen EV6

Kia har haft stor succes med designet med “Tiger Nose” i front – helt bogstaveligt en grill inspireret af næsen på en tiger. Det pryder

Læs også: