ID.5 er ID.4 i festtøj

Audi Q4 E-Tron har sin smartere søster Q4 E-Tron Sportback, og Volkswagen vil ikke stå tilbage for Audi – så byd velkommen til ID.5, en coupé-lignende version af den populære elektriske crossover, ID.4.

Bilen er pakket ind i noget, der ligner stribet bolsjepapir. For at forvirre, fordi ID.5 frem til senere på året endnu er en prototype. Det stribede, VW har klistret på må mest være for at skabe opmærksomhed, for det gør stort set intet for at skjule, hvordan ID.5 kommer til at se ud. Designerne har taget hammer og mejsel og har hugget ned i taget, så det skråner meget kraftigt mod bilens bagende. Uden den store, dominerende tagspoiler på ID.4 fortsætter taget elegant ned i bagruden – og derfra over i en lille hækspoiler, som er indbygget i bagklappen. Baglygter og karrosseriet i øvrigt, op til bunden af bageste stolpe, ser ud til at være som på ID.4, og det sparer sandsynligvis mange kroner i produktionen.

https://www.biler.nu/gtx-er-for-de-hurtige-elbiler-fra-vw/

Længere rækkevidde end i ID.4 GTX

VW holder indtil videre for sig selv, hvor meget den praktiske side af ID.4 tager skade i forandringen til ID.5. Den største forskel vil sandsynligvis findes i bagagerummet, når sæderne lægges ned for at få så meget bagagerum som muligt; der vil den nye form koste volumen.

Prototypen bærer GTX-betegnelsen, og det er samme opsætning som i den nye ID.4 GTX: to elektriske motorer, firehjulstræk, 299 hk og et batteri med en kapacitet på cirka 77 kWh. Rækkevidden opgives for ID.5 GTX til at være en smule længere end for ID.4 GTX, og tallene er henholdsvis 497 kilometer mod 479 kilometer. Her har taglinjen helt sikkert en positiv indflydelse.

GTX-versionen bliver ikke den eneste ID.5-variant. Den får, enten ved introduktionen eller senere, selskab af en version med 204 hk og baghjulstræk, som har samme batteri som GTX’eren.

https://www.biler.nu/mustang-mach-e-kan-koere-langt-men-er-for-dyr/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin