Forlænget og lækker – ny Peugeot 308 SW

Stationcars i Golf-klassen er og bliver big business. For Peugeot var det derfor aldrig et spørgsmål om ja eller nej til en ny udgave af 308 SW, og tre måneder efter de første billeder af den nye 308 hatchback præsenterer Peugeot nu den nye 308 SW. Større, smartere, mere komfortabel og mere luksuriøs.

308 SW stikker, som 308 hatchback, næsen længere frem. Designet er mindre blødt og mere aggressivt, og LED-kløerne, der er som et sværdslag ned gennem hovedlygterne, påpeger slægtskabet til 208, 2008 og den faceliftede 3008. Det nye Peugeot-logo sidder ikke bare i den store grill, men også på skærmene.

Den nye SW er 6 cm længere, og bagagerummet har en volumen på mellem 608 og 1.634 liter. Liter vand, for at være helt præcis, og det er Peugeots egne ord, men det kan også være andre væsker og faste genstande, man putter i bagagerummet. Bagsæderyglænet er nu nedfældeligt i tre dele (40/20/40), og en el-betjent bagklap er nu på tapetet. Man kan selvfølgelig sparke under kofangeren, hvis man har hænderne fulde, og så åbner bagklappen.

Plug-in-hybriderne får hoveddelen af opmærksomheden i pressemeddelelsen, men vi starter lige med de øvrige, stadig meget vigtige, varianter på benzin og diesel. Dieselmodelprogrammet er simpelt: 1,5-liters firecylindret motor, 130 hk og enten manuel gearkasse eller automatgear med 8 trin. Lidt større udvalg på benzinsiden: Den trecylindrede 1,2’er fås med enten 110 eller 130 hk. Manuel gearkasse til den mindste, manuel eller automatisk til den store.

I Danmark vil plug-in-hybriderne, som Peugeot – såre simpelt – kalder Hybrid, uden tvivl vinde stor udbredelse. Begge har en 1,6-liters benzinmotor og en elmotor. I 308 SW Hybrid 180 yder benzinmotoren 150 hk, i 308 SW Hybrid 225 yder benzinmotoren 180 hk – og systemydelsen giver sig selv. 180 hk i den lille, 225 hk i den store. Den elektriske rækkevidde for 180’eren er 60 kilometer, mens 225’eren må stoppe en kilometer tidligere.

Som 308 hatchback har den nye 308 SW masser af nye udstyrsmuligheder i forhold til den gamle: matrix-LED-forlygter, infotainmentsystem med 10″ skærm, digital instrumentering med 3D-effekt og store mængder aktivt sikkerhedsudstyr.

https://www.biler.nu/en-skarpere-peugeot-308-ser-dagens-lys-og-der-er-to-phever/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.