Forlænget og lækker – ny Peugeot 308 SW

Stationcars i Golf-klassen er og bliver big business. For Peugeot var det derfor aldrig et spørgsmål om ja eller nej til en ny udgave af 308 SW, og tre måneder efter de første billeder af den nye 308 hatchback præsenterer Peugeot nu den nye 308 SW. Større, smartere, mere komfortabel og mere luksuriøs.

308 SW stikker, som 308 hatchback, næsen længere frem. Designet er mindre blødt og mere aggressivt, og LED-kløerne, der er som et sværdslag ned gennem hovedlygterne, påpeger slægtskabet til 208, 2008 og den faceliftede 3008. Det nye Peugeot-logo sidder ikke bare i den store grill, men også på skærmene.

Den nye SW er 6 cm længere, og bagagerummet har en volumen på mellem 608 og 1.634 liter. Liter vand, for at være helt præcis, og det er Peugeots egne ord, men det kan også være andre væsker og faste genstande, man putter i bagagerummet. Bagsæderyglænet er nu nedfældeligt i tre dele (40/20/40), og en el-betjent bagklap er nu på tapetet. Man kan selvfølgelig sparke under kofangeren, hvis man har hænderne fulde, og så åbner bagklappen.

Plug-in-hybriderne får hoveddelen af opmærksomheden i pressemeddelelsen, men vi starter lige med de øvrige, stadig meget vigtige, varianter på benzin og diesel. Dieselmodelprogrammet er simpelt: 1,5-liters firecylindret motor, 130 hk og enten manuel gearkasse eller automatgear med 8 trin. Lidt større udvalg på benzinsiden: Den trecylindrede 1,2’er fås med enten 110 eller 130 hk. Manuel gearkasse til den mindste, manuel eller automatisk til den store.

I Danmark vil plug-in-hybriderne, som Peugeot – såre simpelt – kalder Hybrid, uden tvivl vinde stor udbredelse. Begge har en 1,6-liters benzinmotor og en elmotor. I 308 SW Hybrid 180 yder benzinmotoren 150 hk, i 308 SW Hybrid 225 yder benzinmotoren 180 hk – og systemydelsen giver sig selv. 180 hk i den lille, 225 hk i den store. Den elektriske rækkevidde for 180’eren er 60 kilometer, mens 225’eren må stoppe en kilometer tidligere.

Som 308 hatchback har den nye 308 SW masser af nye udstyrsmuligheder i forhold til den gamle: matrix-LED-forlygter, infotainmentsystem med 10″ skærm, digital instrumentering med 3D-effekt og store mængder aktivt sikkerhedsudstyr.

https://www.biler.nu/en-skarpere-peugeot-308-ser-dagens-lys-og-der-er-to-phever/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: