Lexus er tilbage i Danmark – og den nye NX bliver er stærkt våben

Ventetiden er slut for Lexus-fans. Den 12. juni 2021 åbner den første nye Lexus-forhandler, en brand store, i Søborg ved København, efter at mærket har været helt fraværende på det danske marked siden 2013. Det japanske luksusbilmærke, som er en del af Toyota, hvis nogen skulle have glemt det i de 8 år, mærket har været væk, kommer med et langt mere moderne og bredt modelprogram end i 2013 – med en række SUV-modeller, en elbil, hybrider og en plug-in-hybrid.

Den nye butik, som ligger i stueetagen af Toyota Danmarks hovedkvarter er dog lige nu kun en appetitvækker. Man kan snuse omkring og se de forskellige biler – og fra 12.-15. juni vil der være besøg af tre bilmodeller, som ikke er faste i udstillingen: luksussedanen LS, den smukke LC Convertible og den nye NX. Men salget starter endnu ikke. Det sker først i efteråret, og bilernes priser kommer også først tættere på salgsstart.

https://www.biler.nu/hvad-er-lexus-i-dag/

Den nye NX er den første plug-in-hybrid fra Lexus

Den nye NX, anden generation af Lexus’ kompakt-til-mellemstore SUV, har netop haft verdenspremiere, og det er et stort scoop for den danske importør, at bilen er med til åbningen af den nye butik i Søborg. NX bliver en af de vigtigste modeller for det i Danmark genopståede Lexus, for ikke bare er den en SUV, men den er også Lexus’ første plug-in-hybrid. Det skulle sikre, at prisen her i Danmark bliver attraktiv.

NX er den anden generation af en model, som først blev introduceret efter Lexus forlod Danmark i 2013. Den er en klasse under den store RX, der nu fås både i en kort og en forlænget udgave, men den er Lexus’ mest moderne SUV: Den er bygget på GA-K-platformen, som sikrer bedre køreegenskaber og mere komfort, og den er ikke bare, som sagt, mærkets første PHEV, men også den første med et helt nyt infotainmentsystem med touchscreen. Hvorfor vil fremhæver lige præcis den detalje om infotainmentsystemet? Fordi kritikken i årevis er haglet ned over Lexus for at lave forvirrende infotainmentsystemer styret med en uanvendelig pegeplade (det findes desværre stadig i andre modeller) – og vi har prøvet pegeplade-systemet. Det er forbløffende svært at bruge.

Tilbage til den nye NX. Den 466 cm lange SUV er en konkurrent til bl.a. Audi Q5, som er nogle få centimeter længere. Den bryder ikke med det gældende Lexus-design, hvorfor den kommer med den fremtrædende “Spindle grille”, som fylder meget af bilens front. Den har karakter, som der er brug for, hvis NX skal overbevise eksisterende Audi Q5- eller Volvo XC60-kunder om, at NX skal erstatte deres bil.

Basismodel er en hybrid med 242 hk

I Europa får vi valget mellem to motoriseringer i den nye NX. Basismodel bliver hybriden NX 350h, som kommer med forhjulstræk eller firehjulstræk. Den har en 2,5-liters benzinmotor og en elmotor, og mens det basalt set er samme drivlinje som i eksempelvis Toyota RAV4 Hybrid, så er der flere kræfter i drivlinjen hos Lexus: 242 hk mod 218 hk for den forhjulstrukne RAV4 og 222 hk for den firehjulstrukne.

Plug-in-hybrid-udgaven, NX 450h+, kommer med samme ydelse som den tilsvarende RAV4 Plug-in Hybrid, og det giver 306 hk, hvorfor 0-100 km/t kan ske på lige over 6 sekunder. Med det store batteri på 18,1 kWh er der mulighed for at køre på strøm over 63 kilometer, som er noget kortere end RAV4 Plug-in Hybrid, men stadig bedre end i mange konkurrenter. Når batteriet løber tør i Lexus’ PHEV, fungerer benzinmotoren som en generator, ikke bare som et middel til at drive hjulene direkte.

I Rusland og Østeuropa får kunderne fornøjelsen af to rent benzindrevne udgaver af NX. NX 250 med 2,5-liters motor med 199 hk og NX 350 med en 2,4-liters turbomotor med 279 hk. Dieselmotorer er for længst afskaffet hos Lexus.

https://www.biler.nu/lexus-extraordinaire/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.