Cupra Born er VW ID.3 på spansk

Forestil dig en Volkswagen ID.3, som har fået en indsprøjtning med spansk karakter og flair. Så ville den måske ligne den nye Cupra Born, som i dag har haft premiere i Barcelona. Born er den første elbil fra det af Seat afledte bilmærke, og den spanske elbil står på samme platform som sin tyske fætter, ID.3. At dømme efter bilens proportioner og design set i profil, ligger Born tæt op ad ID.3.

For et sportsligt udtryk og spansk fyrighed er Born designet med en mere traditionel ikke-elbils-front end ID.3. Den tyske elbil er venlig og “smilende” at se på – Born er næsten bister. Da Cupra er et af de sportsligt rettede mærker i VW-koncernen, passer udtrykket fint til den nye elbil.

Born, opkaldt efter en bydel i Barcelona, kommer med samme størrelse batterier som VW’en, hvilket vil sige 45, 58 og 77 kWh. I bedste fald kan versioner med 77 kWh-batteri levere en rækkevidde på 540 kilometer.

https://www.biler.nu/cupra-formentor-nu-fra-324-990-kr/

Op til 231 hk med boost-pakke

Der er variationer i motoriseringen, og mens basisversionen af Born har 150 hk og en stærkere model har 204 hk, præcis som ID.3, så tilbyder Cupra en opgraderingspakke til udgaven med 204 hk, som giver en boost-funktion, der hæver ydelsen til 231 hk. Den version bliver en elbil med smag af GTI, for den rykker fra 0-100 km/t på 6,6 sekunder.

Uden at have haft nærkontakt med den nye Born, kan vi ikke sige, om materialekvaliteten i kabinen er bedre end i den tyske (udskældte) fætter. Men at dømme ud fra billederne, er der lagt op til en mere “lækker” stemning. Born har som standard en touchscreen til infotainmentsystemet på 12″, som er to tommer større end i ID.3.

Den danske importør har endnu ikke meldt sig på banen med oplysninger om danske versioner, priser eller dansk introduktion. Modellen går i produktion i Tyskland i september, og Born vil blive en af de vigtigste biler for det nye spanske mærke.

https://www.biler.nu/vild-nyhed-cupra-formentor-med-390-hk-og-fem-cylindre/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: