Volkswagen har nu en elbil med 7 sæder

Forskellige verdensdele, forskellige biler. Det er der intet nyt i, og denne gang er det Volkswagen, som med sit tredje medlem af ID-familien ser mod Kina (og sandsynligvis også mod USA). Den nye ID.6 er en stor crossover med op til syv sæder, og den er indtil videre forbeholdt det kinesiske marked.

At nogle billeder fra Volkswagens presseside så viser ID.6 med tyske nummerplader (med koden BS, som står for Braunschweig, som er en by tæt på hovedkontoret i Wolfsburg) kan dog tyde på, at tyskerne overvejer at introducere en udgave af den store crossover på et senere tidspunkt i Europa – og det kan også bare være, at folkene hos VW i Tyskland vil se, hvor godt den kinesiske ID.6 er skruet sammen.

ID.6, eller rettere sagt de to forskellige ID.6’ere, produceres lokalt i Kina. Den blå ID.6 med X som efternavn produceres hos SAIC, mens den orange ID.6 Crozz produceres hos FAW. Lokale producenter, som er joint venture med Volkswagen – som det stadig er påkrævet i Kina, hvor en udenlandsk virksomhed ikke uden videre kan starte produktion op uden lokal “støtte”.

Der er designvariation mellem de to modeller, og ID.6 X er elegant crossover, mens ID.6 Crozz skal tiltale kunder, som leder efter et mere råt design med SUV-strejf.

ID.6’erne står på samme MEB-platform som ID.3 og ID.4, men den har betydeligt længere akselafstand; ID.4 har 277 cm mellem hjulene, mens den kinesiske model er helt oppe på 297 cm.

https://www.biler.nu/mercedes-benz-eqb-elektrisk-suv-med-7-saeder/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin