Mercedes-Benz EQB – elektrisk SUV med 7 sæder

Den kompakte crossover GLA er elektrificeret og har fået navnet EQA, og allerede inden EQA landede, havde Mercedes-Benz sendt sin minibus, V-Klasse, ud som el-bussen EQV – og for få dage siden landede en helt ny elektrisk topmodel, EQS.

2021 byder på endnu to store elektriske nyheder fra det tyske mærke: E-Klasse sedan som elbil (den får navnet EQE) og den nok vigtigste model hidtil – EQB.

EQB er baseret på den populære GLB, og som noget endnu unormalt vil den kunne fås med syv sæder. Fem sæder ventes at blive standard, men har man brug for to ekstra pladser (mest af alt til nødbrug), så kan EQB altså udstyres med i alt syv sæder.

Den elektriske SUV kommer i flere versioner, bl.a. som EQB 250 med 190 hk. Ydelsen for den første version, Mercedes-Benz præsenterer, EQB 350, er cirka 292 hk – men der er tale om en kinesisk model, for den nye EQB i europæisk version præsenteres først senere i år. Vi kan forvente en ydelse i topmodellen på mindst 272 hk. – Nogle udgaver vil have forhjulstræk, andre kommer med firehjulstræk.

GLB, som har lagt karrosseri til EQB, har et ret unikt design med sin tydelige kasseform – og kasseformede forlygter. For at få GLB-fronten til at passe med den runde grill, som Mercedes-Benz bruger på sine elbiler, har EQB et meget ordinært frontdesign med flade lygter. Bagtil er der også gået noget af den kantede form tabt. Det er sikkert alt for meget at håbe på, at tyskerne laver den europæiske version af EQB mere som GLB.

https://www.biler.nu/eqs-elektrisk-topmodel-fra-mercedes-benz/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin