EQS – elektrisk topmodel fra Mercedes-Benz

Verden mangler ikke luksusbiler. Men verden mangler luksusbiler, som kører på el. Og Mercedes-Benz puster sig nu op og lægger al sin erfaring omkring bilproduktion i en helt ny luksuslimo i samme kategori som producentens store S-Klasse. Tyskerne kalder den noget nær verdens første luksus-elbil, og mens der nok skal være nogle sure miner hos andre producenter, så er der ret meget om snakken, for mens Tesla Model S er en forholdsvis stor bil med masser af kræfter, så rækker dens evner ikke til, at vi vil kalde den en vaskeægte luksusbil.

EQS hedder den nye elektrificerede topmodel fra Mercedes-Benz. Et enkelt kig på den vindglatte bil – som faktisk er den mest aerodynamiske serieproducerede bil i verden – og det er tydeligt, at den intet deler med den nye S-Klasse, som havde premiere i 2020. Det er to helt forskellige biler. EQS er den første model fra Mercedes-Benz på en ny platform skabt til luksuriøse elbiler. Forvent endelig elektriske crossovers og andet godt fra den side.

Batterier, rækkevidde og ladehastighed er tal, alle vil høre i forbindelse med elbiler. EQS har nogle af de største batterier i branchen – op til 107,8 kWh. Udgaver med mindre batteri skulle også være på vej, men indtil videre gør det, at den baghjulstrukne EQS 450+, som har 333 hk, topper med en rækkevidde på hele 770 kilometer. Ja, 770 kilometer. Og du kan lade med 200 kW, så det er ladenetværket, ikke bilen, der i lang tid vil være hindringen for, at du rejser land og rige rundt på strøm.

333 hestekræfter er indtil videre basismodellen. Næste trin er den firehjulstrukne EQS 580 4Matic med cirka 525 hk. Men tyskerne stopper ikke der, for elbiler er nemme at hente hestekræfter ud af, og en kommende topmodel får mindst 762 hk.

Interiøret er overvældende og proppet med skærme. Det ligner en stor skærm, som bølger sig over instrumenterbordet, men det er tre separate skærme samlet under glas, kaldet MBUX Hyperscreen – bl.a. en til passageren på 12,3″. Bare fordi man kan, og EQS jo er ypperlig luksus.

EQS er luksus fra ende til anden, og med Digital Light-forlygter (som med tiden vil kunne projicere advarsler direkte på vejbanen – som i C- og S-Klasse) og døre som automatisk åbner, når man kommer tæt på, er den tyske limo virkelig elektrisk luksus i højeste potens.

https://www.biler.nu/eqa-kompakt-elektrisk-crossover-fra-mercedes-benz/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.