Bayon – en ny lille crossover fra Hyundai

Hyundai Kona er en lille crossover, som måler 420,5 cm i længden. Så skulle man jo tro, at koreanerne havde dækket sig ind i den klasse? Hyundai ser anderledes på tingene, og derfor introduceres nu en lille crossover, som måler 418 cm i længden – den nye Bayon, som er opkaldt efter den franske by Bayonne.

Det giver først mening med to crossovers i samme klasse fra samme bilmærke, når vi ser på forskellene mellem Kona og den nye Bayon. Kona er den frække crossover, hvor stil og design overskygger de praktiske sider. Den har et lille bagagerum på 374 liter, og bagsædet har ikke ligefrem fyrstelig plads. Den kommer desuden med mindst 120 hk (fås også fuldelektrisk), og de to ting diskvalificerer den i forhold til mange købere.

Den nye Bayon er mere praktisk og mere fornuftig. Bagagerummet snupper 411 liter, og uden at vi har været ombord i bilen, så virker pladsen ved bagsædet mere overbevisende end i Kona. Endelig er der motorerne, som kommer med lavere ydelse end i Kona – basismotoren på 1,2 liter med 84 hk, 1-liters turbomotoren med 100 eller 120 hk (84 hk med manuel gearkasse med 5 trin, de to øvrige med 6-trins manuel eller 7-trins aut. dobbeltkobling).

https://www.biler.nu/hyundai-i-overhalingsbanen-med-elbilen-ioniq-5/

Potentiale for lave priser

Mens den danske Hyundai-importør endnu ikke ved, hvornår Bayon lander i Danmark, og priserne derfor slet ikke er i spil endnu, så er der svagere motorer og den nye crossovers fornuftsbetonede udtryk med til at give os et håb for, at Bayon kommer til at starte langt lavere end Kona.

Kona starter i dag ved 190.000 kr., og Bayon med 84 hk kan blive en populær model, hvis den starter et sted mellem 160.-175.000 kr.

Bayon deler på mange måder interiør med den nye i20, og den kan derfor også fås med digital instrumentering, infotainmentsystem med touchscreen på 10,25″ og et righoldigt sikkerhedsudstyr.

https://www.biler.nu/hyundai-giver-kona-omfattende-facelift/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin