Land Rover Defender topper med 525 hk

Hvis vi skulle vælge en bil til at køre til verdens ende i (som lige nu i bedste fald kan blive en tur til Skagen eller Dueodde), så bliver det den nye Land Rover Defender V8. Den kører på godt gammeldags fossilt brændstof (benzin), og den kommer til at bruge meget af det, for der er ikke skyggen af elektrificering eller letvægtsmaterialer over den – og så har den 525 hestekræfter.

Da Land Rover lavede den gamle (som i meeeeget gamle) Defender som Works-specialmodel med V8-motor og 405 hk var det bare besynderligt. Og charmerende. Men kun den mest skæve ingeniør kunne finde på at proppe en så voldsom motor i en firehjulstrækker, som er lige så dynamisk på vejen som en gammel Massey Ferguson.

https://www.biler.nu/land-rover-laver-defender-v8-405-hk/

5-liters V8 med kompressor

Med den nye Defender er bollerne på suppen nogle helt andre. Defender er blevet en fed luksusbil, moderne i alt hvad den gør – køreegenskaber, plads, komfort, sikkerhed. Stadig med mere flair for off-road end 99,9 procent af de andre biler på markedet, i stedet bare samlet i en opdateret og endda meget attraktiv indpakning, så man får lyst til at eje den som sin eneste bil.

Derfor vil der være kunder i verden, som vil elske Defender V8 – enten i den korte 90-version med tre døre eller den lange 110’er med fem døre – som deres foretrukne luksusbil. Til hverdag, fest og turene ud i det vilde.

V8-motoren er ingen downsize-motor, men en 5 liter stor motor med kompressor. Med 525 hk kan den korte 90-version, på asfalt tænker vi, nå de første 100 km/t efter blot 5,2 sekunder, og den fortsætter til 240 km/t. Godt det ikke skal foregå i den gamle Defender.

For at kontrollere så mange kræfter på bedst mulig vis, er undervognen og Terrain Response 2-systemet, som er køreindstillingerne til forskelligt underlag, gennemgået og stivet af. 22″ hjul er standard.

Den i forvejen robuste og lækre kabine er i V8’eren opgraderet med Ebony Windsor-læder, Mico-ruskindsstof og Alcantara på rattet – sidstnævnte en vigtig detalje. Når man sveder i hænderne, prøver at holde styr på 525 hk i sin nye Defender, så er det nemmere at gribe om.

https://www.biler.nu/suzuki-jimny-10-ting-om-den-lille-4×4/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.