Den nye Honda HR-V er altid en hybrid

Mens vi venter på en helt ny Civic, har Honda løftet sløret for den helt nye HR-V – den kompakte crossover. Den nuværende udgave af HR-V er aldrig blevet mere end en fodnote i salgsstatistikken på det danske marked, og det skyldes især høje priser. HR-V starter lige nu ved 282.000 kr., og på trods af gode pladsforhold er det ikke nok til at kvalificere den til at konkurrere mod eksempelvis Renault Captur og Peugeot 2008.

Den nye HR-V bliver næppe billigere, men den har tydeligvis ingredienserne til at blive mere end en fodnote. Den har et helt andet design end den nuværende HR-V, som efter de første billeder at dømme virker harmonisk og attraktivt, og coupésnittet er med til at gøre den moderne.

Præcis som Jazz, som kom i en ny generation i 2020, kommer den udelukkende som hybrid. Det vil give rigtig fornuftig driftsøkonomi, men det kan også være en vigtig grund til, at HR-V ikke bliver en billig bil: Hybrider uden ekstern opladningsmulighed er ikke tilgodeset i forhold til de ændrede registreringsafgifter.

https://www.biler.nu/her-er-den-nye-honda-civic/

Benzinmotoren som generator

Honda har ikke åbnet op for den præcise motorisering i den nye HR-V Hybrid. Men der bliver tale om det såkaldte E:HEV-system med to motorer. Det vil sandsynligvis, som i Jazz, være en 1,5-liters benzinmotor, der er hjertet i bilen, men ydelsen i Jazz – 109 hk – vil med al sandsynlighed blive højere i den nye HR-V.

Benzinmotoren er ikke primær drivkraft i Honda-hybriderne, men er i stedet en generator, som laver strøm til den elektriske del af drivlinjen, som så driver forhjulene.

I den nyindrettede kabine med fritstående infotainmentsystem, fulddigital instrumentering og god plads beholder HR-V også de smarte Magic Seats – bagsæderne, hvor siddehynden kan vippes op mod ryglænet (som teater- eller biografstole), så man kan transportere store, klodsede genstande eller en cykel. Det lader sig gøre, fordi hybridsystemet er kompakt, og benzintanken ligger centralt i bilen og ikke under bagsædt.

https://www.biler.nu/de-foerste-tegn-paa-ny-skoda-fabia/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.