Den nye Honda HR-V er altid en hybrid

Mens vi venter på en helt ny Civic, har Honda løftet sløret for den helt nye HR-V – den kompakte crossover. Den nuværende udgave af HR-V er aldrig blevet mere end en fodnote i salgsstatistikken på det danske marked, og det skyldes især høje priser. HR-V starter lige nu ved 282.000 kr., og på trods af gode pladsforhold er det ikke nok til at kvalificere den til at konkurrere mod eksempelvis Renault Captur og Peugeot 2008.

Den nye HR-V bliver næppe billigere, men den har tydeligvis ingredienserne til at blive mere end en fodnote. Den har et helt andet design end den nuværende HR-V, som efter de første billeder at dømme virker harmonisk og attraktivt, og coupésnittet er med til at gøre den moderne.

Præcis som Jazz, som kom i en ny generation i 2020, kommer den udelukkende som hybrid. Det vil give rigtig fornuftig driftsøkonomi, men det kan også være en vigtig grund til, at HR-V ikke bliver en billig bil: Hybrider uden ekstern opladningsmulighed er ikke tilgodeset i forhold til de ændrede registreringsafgifter.

https://www.biler.nu/her-er-den-nye-honda-civic/

Benzinmotoren som generator

Honda har ikke åbnet op for den præcise motorisering i den nye HR-V Hybrid. Men der bliver tale om det såkaldte E:HEV-system med to motorer. Det vil sandsynligvis, som i Jazz, være en 1,5-liters benzinmotor, der er hjertet i bilen, men ydelsen i Jazz – 109 hk – vil med al sandsynlighed blive højere i den nye HR-V.

Benzinmotoren er ikke primær drivkraft i Honda-hybriderne, men er i stedet en generator, som laver strøm til den elektriske del af drivlinjen, som så driver forhjulene.

I den nyindrettede kabine med fritstående infotainmentsystem, fulddigital instrumentering og god plads beholder HR-V også de smarte Magic Seats – bagsæderne, hvor siddehynden kan vippes op mod ryglænet (som teater- eller biografstole), så man kan transportere store, klodsede genstande eller en cykel. Det lader sig gøre, fordi hybridsystemet er kompakt, og benzintanken ligger centralt i bilen og ikke under bagsædt.

https://www.biler.nu/de-foerste-tegn-paa-ny-skoda-fabia/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin