EQA – kompakt elektrisk crossover fra Mercedes-Benz

EQC var den første masseproducerede elbil fra Mercedes-Benz, og mens vi venter på den store EQS (en sedan i S-Klasse-kategorien), så viser tyskerne nu den nye EQA. EQA er, som A’et i modelnavnet afslører, en kompakt model, og den er baseret på den populære crossover GLA.

Som den større EQC, som er udviklet på basis af GLC, har EQA fået et selvstændigt design i forhold til donorbilen. Den har en lukket grill, som flyder over i forlygterne, og bagenden har på samme måde fået en tværgående lygtestribe.

Da EQA ikke står på samme platform som A-Klasse, GLA og flere andre modeller, som er udviklet til benzin/diesel/plug-in-hybrid, har det krævet både forstærkninger og mange ændringer i udviklingen, men den fulde elektrificering skulle ikke have indflydelse på bilens gode pladsforhold.

Op til 272 hk og 500 kilometer

EQA kommer i første omgang i versionen 250 med forhjulstræk, som har 140 kW/190 hk og et batteri med en kapacitet på 66,5 kWh – nok til en WLTP-rækkevidde omkring 420 kilometer. Mercedes-Benz stopper ikke med den ene model, for versioner med op til 272 hk, flere elmotorer, firehjulstræk og en rækkevidde på mere end 500 kilometer er også på vej.

EQA 250 går fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder, og den har en topfart på 160 kilometer. Hvornår den kan købes i Danmark, melder importøren intet om. Den elektriske crossover vil bl.a. komme til at konkurrere med Lexus UX 300e (vi afventer stadig den danske genintroduktion af Lexus), VW’s ID-modeller og den kommende Audi Q4 E-Tron.

https://www.biler.nu/boeffet-b-klasse/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: