EQA – kompakt elektrisk crossover fra Mercedes-Benz

EQC var den første masseproducerede elbil fra Mercedes-Benz, og mens vi venter på den store EQS (en sedan i S-Klasse-kategorien), så viser tyskerne nu den nye EQA. EQA er, som A’et i modelnavnet afslører, en kompakt model, og den er baseret på den populære crossover GLA.

Som den større EQC, som er udviklet på basis af GLC, har EQA fået et selvstændigt design i forhold til donorbilen. Den har en lukket grill, som flyder over i forlygterne, og bagenden har på samme måde fået en tværgående lygtestribe.

Da EQA ikke står på samme platform som A-Klasse, GLA og flere andre modeller, som er udviklet til benzin/diesel/plug-in-hybrid, har det krævet både forstærkninger og mange ændringer i udviklingen, men den fulde elektrificering skulle ikke have indflydelse på bilens gode pladsforhold.

Op til 272 hk og 500 kilometer

EQA kommer i første omgang i versionen 250 med forhjulstræk, som har 140 kW/190 hk og et batteri med en kapacitet på 66,5 kWh – nok til en WLTP-rækkevidde omkring 420 kilometer. Mercedes-Benz stopper ikke med den ene model, for versioner med op til 272 hk, flere elmotorer, firehjulstræk og en rækkevidde på mere end 500 kilometer er også på vej.

EQA 250 går fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder, og den har en topfart på 160 kilometer. Hvornår den kan købes i Danmark, melder importøren intet om. Den elektriske crossover vil bl.a. komme til at konkurrere med Lexus UX 300e (vi afventer stadig den danske genintroduktion af Lexus), VW’s ID-modeller og den kommende Audi Q4 E-Tron.

https://www.biler.nu/boeffet-b-klasse/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.