EQA – kompakt elektrisk crossover fra Mercedes-Benz

EQC var den første masseproducerede elbil fra Mercedes-Benz, og mens vi venter på den store EQS (en sedan i S-Klasse-kategorien), så viser tyskerne nu den nye EQA. EQA er, som A’et i modelnavnet afslører, en kompakt model, og den er baseret på den populære crossover GLA.

Som den større EQC, som er udviklet på basis af GLC, har EQA fået et selvstændigt design i forhold til donorbilen. Den har en lukket grill, som flyder over i forlygterne, og bagenden har på samme måde fået en tværgående lygtestribe.

Da EQA ikke står på samme platform som A-Klasse, GLA og flere andre modeller, som er udviklet til benzin/diesel/plug-in-hybrid, har det krævet både forstærkninger og mange ændringer i udviklingen, men den fulde elektrificering skulle ikke have indflydelse på bilens gode pladsforhold.

Op til 272 hk og 500 kilometer

EQA kommer i første omgang i versionen 250 med forhjulstræk, som har 140 kW/190 hk og et batteri med en kapacitet på 66,5 kWh – nok til en WLTP-rækkevidde omkring 420 kilometer. Mercedes-Benz stopper ikke med den ene model, for versioner med op til 272 hk, flere elmotorer, firehjulstræk og en rækkevidde på mere end 500 kilometer er også på vej.

EQA 250 går fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder, og den har en topfart på 160 kilometer. Hvornår den kan købes i Danmark, melder importøren intet om. Den elektriske crossover vil bl.a. komme til at konkurrere med Lexus UX 300e (vi afventer stadig den danske genintroduktion af Lexus), VW’s ID-modeller og den kommende Audi Q4 E-Tron.

https://www.biler.nu/boeffet-b-klasse/

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne